IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Спорт
10:30 | 30 октомври 2020
Обновен: 21:55 | 25 април 2024

Циципас остана във Виена пас! Гришо му го върна, срази го в три сета

По материала работи: Слав Велев
Циципас остана във Виена пас! Гришо му го върна, срази го в три сета

Григор Димитров се класира за 1/4-финалите на турнира в зала във Виена, след като спечели битката си със Стефанос Циципас с 6:7(5), 6:4, 6:3.

 

Така българинът си върна на своя гръцки опонент за загубата на осминафиналите на „Ролан Гарос“ на 5 октомври.

 

Гришо изигра силен мач, с много агресия, но и настроение. И двамата заложиха на бомбени сервиси, като Циципас записа цели 14 аса.

 

В първия сет се стигна до тайбрек, след като и двамата печелиха своите серис геймове. В него Григор поведе с 5:0, но изпусна успеха. Във втория и третия сет обаче той успя да осъществи съответно един и два пробива и да вземе мача. Димитров допусна само веднъж Циципас да стигне до възможност за брейк, но спаси гейма и поведе с 4:2 в третия сет. В края на мача петият в световната ранглиста грък изглежда изпитваше леко неразположение на корта, допусна и доста непредизвикани грешки, но се бори до края.

 

Следващият съперник на Григор във Виена ще бъде британецът Даниел Евънс, който победи участващия с „уайлд кард“ представител на домакините Юрий Родионов със 7:5, 6:3. При евентуален нов успех, на полуфиналите по всяка вероятност ще го чака водачът в световната ранглиста Новак Джокович.

Коментари

Новини Варна