IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Спорт
08:00 | 26 ноември 2020
Обновен: 14:59 | 27 март 2024

Магията на Дон Диего угасна! Светът потъна в скръб за магьосника с топката!

Аржентинското правителство обяви тридневен национален траур

По материала работи: Слав Велев
Магията на Дон Диего угасна! Светът потъна в скръб за магьосника с топката!

Снимка: Sky Sports

 

Аржентинското правителство обяви тридневен национален траур след смъртта на Диего Марадона. Футболният гений почина в сярда на 60-годишна възраст след инфаркт.

 

"Ти ни отведе на върха на света, направи ни невероятно щастливи. Те беше най-великият от всички. Благодаря си, че беше с нас, Диего. Ще ни липсваш завинаги", написа в "Туитър" аржентинският президент Алберто Фернандес.

 

От италианския футболен клуб "Наполи", в който Марадона игра в периода 1984-1991 година, коментираха, че са съкрушени от новината за смъртта на аржентинеца.

 

"Скърбим. Това е ужасяващ удар. Чувстваме се като боксьор, който току-що е бил нокаутиран. В шок сме", заяви говорителят на клуба Никола Ломбардо.

 

Марадона има статут на бог в Неапол, след като помогна на местния отбор да спечели първите си две титли в италианското футболно първенство през 1987 и 1990 година, както и турнира за купата на УЕФА през 1989 година. В града също ще има траур. 

 

Носителят на "Златната топка" за 1994 година Христо Стоичков не подмина ужасната новина за смъртта на едно от най-големите футболни величия Диего Марадона. "Диего, почивай в мир. Благодаря ти за всичко", написа в Instagram Стоичков, като публикува и снимка от бенефиса на Дон Диего, в който участие взема и Камата.

 

Огромната върволица от емблематични фигури, които изразиха почитта си към Дон Диего, бе поведена от другата колосална футболна легенда - Пеле. Кралят на футбола разпространи кратко изявление, в което написа следното: "Колко тъжни новини. Загубих скъп приятел, а светът изгуби легенда. Има още много какво да се каже, но засега нега Бог даде сили на неговото семейство. Един ден, надявам се, ще ритаме топка заедно в небето". 

 

Гари Линекер написа: "Най-добрият играч на моето поколение и може би най-великият на всички времена. Надявам се, че най-накрая ще намери малко утеха в Божиите ръце, след като имаше един благословен, но изпълнен с проблеми живот". 

 

Килиан Мбапе добави: "Почивай в мир, Легендо! Ще останеш завинаги в историята на футбола. Благодаря ти за всичкото удоволствие, което донесе на целия свят.".

 

Аржентинската футболна звезда Лионел Меси заяви, че днес е тъжен ден за футбола.

"Много тъжен ден за всички аржентинци и за футбола. Той ни остави, но не си тръгва, защото Диего е вечен. Обичам всички прекрасни моменти, които сме преживели заедно. Искам да изразя съболезнованията си на семейството и приятелите му. Почивай в мир", написа Меси в "Инстаграм".

 

Коментари

Новини Варна