IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Спорт
13:05 | 1 декември 2020
Обновен: 02:30 | 17 април 2024

Руски милиардер иска да купи Ботев (Пд)

Синът на Борис Зингаревич - Антон, идва у нас за среща с шефовете на "канарчетата"

По материала работи: Слав Велев
Руски милиардер иска да купи Ботев (Пд)

Закъсалият финансово Ботев (Пд) може много скоро да стане собственост на руски милиардер, твърди "Марица". Според информацията синът на руския милиардер Борис Зингаревич - Антон, идва до броени дни на среща в шефовете на "канарчетата", за да предложи сделка за клуба. Богатият наследник на фамилията от Санкт Петербург вече е бил тайно в Пловдив и се срещал с отговорни фактори, съобщава "Марица".

Състоянието на семейството надхвърля $1 милиард още през 2018 година. Таткото е прочут инженер, а след промените в Русия става олигарх в областта на хартията, целулозата, картоните. Вече развива и други бизнеси, сред които строителство, а сред съдружниците му е споменаван самият Дмитрий Медведев. Антон Зингаревич и съдружниците му имат права върху 2000 футболиста от цял свят - предимно млади таланти от Африка и Южна Америка.

Привлечени са в Ботев най-вече от мащаба на школата, която се разви до една от най-добрите в България. Купува Рединг през 2012 година, но само след 12 месеца излиза от управлението. Преди това пък баща му Борис е спряган за покупка на Евертън. Свързват ги и с участия в италиански отбори. В момента се съобщава, че Антон проявява интерес и към френския Шатору, където връзка е направил собственикът на Монако и негов съсед - Дмитрий Риболовлев.

 

Коментари

Новини Варна