IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Спорт
12:55 | 16 декември 2020
Обновен: 16:01 | 28 март 2024

Данте Ботини е новият треньор на Григор Димитров

Авторитетната спортна телевизия ESPN потвърди името

По материала работи: Слав Велев
Данте Ботини е новият треньор на Григор Димитров

Авторитетната спортна телевизия ESPN потвърди името на новия треньор на Григор Димитров. Според информацията, аржентинецът Данте Ботини е свободен да започне работа с българския тенисист, предаде "Монитор".

До момента 41-годишният Ботини, който е бивш треньор на Кей Нишикори, тренираше чилиеца Николас Джари. Сега 25-годишния тенисист пожела успех на аржентинския специалист в новото му предизвикателство.

"Пожелавам късмет на Данте Ботини в новия му проект. Месеците с него бяха много добри за мен и изключително интензивни. Научих много от него. Надявам се скоро да обявя повече подробности за новия ми треньор", написа Джари в социалната мрежа Инстаграм.

Очаква се в следващите дни Григор Димитров да обяви официално, че започва работа с Данте Ботини. Българският тенисист се опитва да се върне в челните места на световната ранглиста, където беше достигнал до трета позиция в края на 2017 г.

Аржентинецът има опит в подобни предизвикателства, тъй като по време на съвместната им работа Нишикори стигна до №4 в ранглистата на АТР.

 

Коментари

Новини Варна