IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Спорт
15:50 | 17 декември 2020
Обновен: 02:46 | 25 април 2024

Трима соколи са отказали трансфер в отбори от efbet Лига

Треньорът Васил Петров: Радвам се, че момчетата са си сложили Спартак Варна на сърцето

По материала работи: Слав Велев
Трима соколи са отказали трансфер в отбори от efbet Лига

Снимка: ПФК Спартак Варна

 

Трима футболисти от третодивизионния Спартак Вн са отказали оферти на отбори от efbet лига. Това разкри в интервю за Дарик радио и dsport  треньорът на "соколите" Васил Петров, съобщи "Дарик". Единият е централният защитник Мартин Паскалев, който през тази кампания реализира 7 гола. Останалите двама треньорът ги запази в тайна.  В Спартак имат принципна договорка с трима нови играчи. Те са Мехмед Сабри от Черноломец Попово, Генади Луго от Черноморец и Николай Василев от Ботев Пд. През пролетта част от тима няма да бъдат Михаил Михайлов, Мартин Минчев, Венцислав Гурков и Кристиян Георгиев.

"Към трима наши футболисти има интерес от отбори от efbet лига. Това може само да ме радва. Означава, че сме стойностен отбор и работим в добра посока.Още по.хубавото е, че тези момчета са отказали и искат да продължат в Спартак Варна. Мартин Паскалев ми каза, че няма да напусне Спартак, което за мен е радващо. Имената на другите момчета няма да ги споделям. Има сериозен интерес и към други наши играчи и от Втора лига. Най-важното е, че изградихме един много добър колектив и смело вървим напред към нашите цели. Радвам се, че момчетата са си сложили Спартак Варна на сърцето", каза треньорът.

С 35 точки (11 победи, 2 равни и 1 загуба) Спартак е едноличен лидер в Североизточната трета лига. "Соколите" направиха и достойно представяне в турнира за Купата на България, където отстраниха Локомотив Сф и отстъпиха с 1-2 срещу Арда. Това бе единствената загуба на варненци под ръководството на треньора Васил Петров.

"През първия полусезон се представихме доста достойно. Целите, които си поставих, след като поех отбора, ги постигнахме. Доста от нещата, които искам да се получават по време на игра се случват. Това се видя и срещу силни отбори като Локо Сф и Арда. Знаете, че поех отбора след втория кръг, но с течение на времето нещата постепенно се подобряваха".

По повод селекцията Васил Петров сподели следното:

"Имаме предварителни разговори и съгласието на трима нови играчи.  Единият е крилото на Черноломец Попово Мехмед Сабри. Той ми направи изключително впечатление. Игра много добре срещу нас. В много моменти демонстрира дори качества, които са за по-горна група. С него вече направихме разговори. Имахме и срещи. Като цяло е дал своето съгласие. Разговаряхме също с капитана на Черноморец Бч Генади Луго. Той също даде своето съгласие. Третият е Николай Василев от Ботев Пловдив, който си е от Варна. Играе като централен защитник, десен бек. Използвали са го и като опорен. Интересен футболист. Има много качества.", разкри Васил Петров, като посочи и футболистите, които няма да са част от отбора през пролетта. Те са Михаил Михайлов, Мартин Минчев, Венцислав Гурков, Кристиян Георгиев.

Спартак ще започне функционални прегледи на 5 януари, а стартът на подготовката е предвиден на 7-и, или 11-и. Треньорът възнамерява отборът му да изиграе 6, или 7 контроли. Засега е сигурна проверката с Черноморец Бс на 23 януари, като останалите съперници се уточняват.

Чуйте цялото интервю в приложения звуков файл.

 

Коментари

Новини Варна