IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Спорт
16:20 | 28 декември 2020
Обновен: 15:21 | 19 април 2024

Ханзи Флик е личност на 2020 година. Кристиано Роналдо - футболист на века

Скандал заради награда на Левандовски

По материала работи: Слав Велев
Ханзи Флик е личност на 2020 година. Кристиано Роналдо - футболист на века

Треньорът на "Байерн" (Мюнхен) Ханзи Флик бе определен за личност на 2020 година в анкетата на авторитетното германско издание Kicker, предаде "Монитор".

 

"Дори победителят в номинациите за треньор на годината на ФИФА Юрген Клоп бе удивен, че Ханзи Флик не получи тази награда. И все пак треньорът на Байерн получава още една награда за календарната година - личност на 2020 година в анкетата на изданието", пише сайтът на Kicker.

 

Този приз се връчва от 1990 година и сега официално е преименуван от "Човек на годината" на "Личност на годината". Флик е осмият представител на "Байерн", който получава наградата. През миналия сезон "Байерн" спечели требъл, ставайки шампион на Германия и носител на Купата на страната и на Шампионската лига. Флик е начело на "Байерн" от 2019 година.

 

Пищните награди на дубайската фондация "Глоуб сокър" предизвикаха скандал в Германия. Логично "Байерн" обра наградите на 2020-а - Роберт Левандовски е футболист №1, Ханс-Дитер Флик печели при треньорите, а баварците са най-добрият тим. Единственият представител на мюнхенския гранд бе полският нападател. В неделя "Байерн" играе първи мач за годината срещу "Майнц". Според разпоредбите не германските власти Дубай е сред най-рисковите от коронавирус район и всеки, който се прибира оттам, трябва да е влезе в 10-дневна карантина, пише "Труд".


"Байерн" използва точка в наредбата, според която "човек замине за най-много пет дни по неотложна работа избягва изолацията". Медицинските власти обаче твърдят, че церемонията е можела да мине и без Левандовски, който е можел да последва примера на Флик.


"Роберт отсъства служебно за само 48 часа и спази всички правила. Ще играе на 3 януари", каза Моника Бондарович, личната му говорителка. При прибирането във вторник Левандовски веднага си направи тест.


Другият ВИП гост на арабските шейхове бе Кристиано Роналдо. Португалецът получи наградата за футболист №1 на ХХI век, въпреки че от него са минали само две декади. В Италия не правят проблем на Роналдо да играе в неделя срещу "Удинезе", въпреки че присъства на живо. Наградите връчи Джани Инфантино, президентът на ФИФА. Швейцарецът награди Левандовски и за номер едно в света на 17 декември. Церемонията беше само виртуална, а Инфантино пътува единствено до Мюнхен, за да даде най-ценния персонален приз.


"Няма да натискам сина ми да става футболист - каза Роналдо след церемонията в Дубай.- Децата трябва да бъдат насочвани. Синът ми е в академията на "Ювентус", но редовно ме вбесява като пие кола, сода и яде чипс. Кристиано има футболен потенциал, бърз е, има добра техника, но това не стига. Казвам му, че трябва да е отдаден, за да има успех. Няма да го натискам да става футболист."

 

Наградите на "Глоуб сокър"

 

Футболист на века - Кристиано Роналдо


Треньор на века - Пеп Гуардиола


Клуб на века - "Реал"


Агент на века - Жорже Мендеш


Треньор на годината - Ханс-Дитер Флик


Футболист на годината - Роберт Левандовски


Отбор на годината - "Байерн"


Награда за впечатляваща кариера - Жерар Пике, Икер Касияс

Коментари

Новини Варна