IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Спорт
11:45 | 5 януари 2021
Обновен: 04:49 | 8 май 2024

Мачовете във Висшата лига ще се играят въпреки локдауна

Снощи премиерът на Великобритания Борис Джонсън обяви, че се въвеждат нови противоепидемични мерки

По материала работи: Ставри Таргов
Мачовете във Висшата лига ще се играят въпреки локдауна

Въпреки въвеждането на нов национален локдаун в Англия, елитните спортове в страната, в това число и Висшата лига, ще могат да продължат да се провеждат при закрити врати.

Снощи премиерът на Великобритания Борис Джонсън обяви, че се въвеждат нови противоепидемични мерки за борба с коронавируса и най-вече с новия щам на Covid-19, като се очаква третият локдаун в страната да продължи до средата на февруари.

Висшата лига и другите елитни спортове няма да бъдат засегнати, тъй като имат много стриктни режими за тестване на всички участници и установени протоколи за коронавирус, които ограничават разпространението на вируса.

Професионалният спорт в Шотландия също ще продължи, разкри първият министър на страната Никола Стърджън.

Новият локдаун във Великобритания ще засегне много спортове, включително тениса, плуването и голфа. Затварят се също така боулинг залите и залите за танци, а хората ще могат да практикуват спорт навън само в рамките на своя квартал и с най-много един друг човек, с който не живеят на едно място, съобщава БНР.

Коментари

Новини Варна