IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Спорт
16:10 | 10 януари 2021
Обновен: 16:07 | 28 март 2024

Пиронкова сгази японка на старта на Australian Open

Българката смаза Киока Окамура с 6:0, 6:1 за час и десет минути

По материала работи: Слав Велев
Пиронкова сгази японка на старта на Australian Open

Снимка: Фейсбук

 

Цветана Пиронкова започна с гръм и трясък участието си в квалификациите на Аустрелиън оупън в Дубай. Българката смаза японката Киока Окамура с 6:0, 6:1 за час и десет минути, предаде БЛИЦ.

Пиронкова започна убедително срещата и наказваше всяка грешка на 238-ата в света японка, като успя да я пробие три пъти в първия сет, продължил точно 26 минути. Във втория японката опита да окаже съпротива и взе подаването си за 1:1, но това беше всичко, с което можа да се похвали в мача и след нови два пробива и безупречна игра на Пиронкова се стигна до експресната й победа.

По този начин нашата представителка се класира за втория кръг на пресявките, където я очаква двубой с една измежду На-Ли Хан и Юлия Грабер.

Това е втора българска победа на нашите момичета днес след успеха на Изабелла Шиникова над бившата №46 в света французойка Осеан Доден със 7:5, 6:2.

От 16 часа Елица Костова излиза срещу германката Лотнер. Припомняме, че основната схема на турнира започва на 8 февруари в Мелбърн.

 

Коментари

Новини Варна