IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Спорт
14:15 | 26 януари 2021
Обновен: 08:26 | 24 април 2024

Политиката на Острова влиза във фокуса на букмейкърите

В Winbet може да намерите категория със специални залози

По материала работи: Слав Велев
Политиката на Острова влиза във фокуса на букмейкърите

На 23 юни 2016 година във Великобритания се проведе референдум, свързан с оставане или излизане от Европейския съюз. С резултат от 52% срещу 48% се взе решението Обединеното кралство да напусне ЕС и така популярният вече Brexit започна да се осъществява. Близо четири години по-късно всичко вече е готово и на 31 януари точно в полунощ споразумението влиза сила и Великобритания официално вече няма да бъде членка на съюза. 

Месеци наред се изготвяше и споразумението, което обхваща близо 2000 страници и обхваща правата на двете страни след Brexit. Една от големите промени е свободното пътуване, тъй като гражданите на Великобритания нямат право да остават в държава от Европейския съюз за повече от 90 дни. Това рязко сваля бариерата за желаещите да учат или работят в чужбина. Освен това много от дипломите получени в Обединеното кралство, като например, за лекари и инженери, вече няма да бъдат автоматично приемани и ще преминават през специфично за всяка държава приравняване. Предстои да се разбере още, какви са и детайлите по споразуменията в сферата на търговията, наука, транспорт и още много други.

Темата Brexit беше умело подхваната от букмейкърите в световен мащаб още от самото начало, като имаше залози за това, дали датата на въпросното събитие ще бъде отложена, както се и случи. Подобен залог се предлагаше още през месец януари 2019 година в Betfair, като лично говорител на компанията обясни принципът, по който определят каква е вероятността това да се случи. Тогава, само за няколко месеца вероятността за отлагане скочи от 33% на цели 80%.

Случващото се във Великобритания обаче далеч не вълнува само местното население. Това е една от държавите с най много емигранти, а политическите им решения се наблюдават с интерес и у нас. Не случайно и родният букмейкър Efbet добави към своята секция с дългосрочни залози, различни възможности за залози, свързани с предстоящите избори на Острова. За да демонстрирате политическите си познания и да направите залог в сайта, ще е необходимо да имате създаден акаунт, а ако направите своята регистрация в Efbet, ще получите специален бонус код.

Най-обширен е пазарът за избор на следващ министър-председател, като там се включиха имената на общо 71 кандидата с коефициенти между 3.20 и 400. Имате опция и за избор на лидер сред Консерваторите и сред Лейбъристите. По-малък е изборът за партия с получени повече места, където лидер са Консерваторите, следвани от Лейбъристи, Либерал-демократи и Зелени.

И друг български букмейкър обаче реши да предложи на своите клиенти възможност за залози свързани с политиката на Острова. Става въпрос за Winbet, където в спортната секция може да намерите категория специални залози, откъдето пък да изберете тема "Политика". Наличните пазари са доста сходни с тези при Efbet, като впечатление прави, че тук налична е и възможност за избор на следващия президент на Съединените щати, което ще се случи чак през 2024 година. Въпреки това, коефициентът за Джо Байдън, който тогава вече ще е на 82 години, е в размер на 5.00, а този на Доналд Тръмп - 8.00. Фаворит пък е Камала Харис с коефициент от 4.60.

 
Новини Варна