IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Спорт
12:04 | 16 април 2015
Обновен: 22:21 | 25 април 2024

Мексиканците загряха в Бургас за медали в “Бриз-Пролет”

Треньор на "ацтеките" е българинът Николай Василев

По материала работи: Борис Проданов
Мексиканците загряха в Бургас за медали в “Бриз-Пролет”

Съвместен лагер по ветроходство са провели двата бургаски ветроходни “Порт Бургас” и “Черноморец” с мексикански състезатели. “Ацтеките” са с треньор-българин – Николай Василев. Той преди 15 г. направи първия и единствен засега световен шампион за латиноамериканската страна в клас “Фин”.

 

Тренировките бяха в класовете „Оптимист” и „Лазер 4.7”. Мексиканската делегация се състоеше от осем души. В “Оптимист” участие взеха четирима млади ветроходци от Мексико на възраст от 9 до 13 г., а в “Лазер 4.7” двама ловци на вятър от 14 до 16 г. Така талантите имаха възможност да обменят опит.


Припомняме, че мексиканските състезатели участваха на регата във Варна. В “Бриз-Пролет” те взеха 2 медала именно в детския клас “Оптимист”. Мариса Фернандес стана шампионка при девойките старша възраст, а Адриан Перес е бронзов при юношите. Водещият варненски клуб “Черно море – Бриз” събра за състезанието рекордните 112 лодки. Най-малкият участник беше 7-годишният Виктор Станоев, а най-големият – 71-годишният Александър Александров.


Идеята е подобни съвместни лагери по ветроходство да се организират и в бъдеще, като нашите клубове също могат да участват в лагери в чужбина. Необходимо е само да бъдат осигурени средства за пътните разноски на нашите спортисти.


Шефът на БФ по ветроходство Евгений Мавродиев припомни, че през август в акваторията на Пристанище “Бургас” ще се проведе европейското първенство в класовете 420 и 470.

 

Коментари

Новини Варна