IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 21°
Спорт
12:39 | 16 април 2015
Обновен: 22:21 | 25 април 2024

“Астери” на турнир по плуване под тепетата

Надпреварата "Младост 2015" събира близо 200 млади таланти

По материала работи: Борис Проданов
“Астери” на турнир по плуване под тепетата

Близо 200 млади плувци от 17 клуба са заявени за първото издание на турнира "Младост 2015" в Пловдив. Стартовете са на 18 и 19 април.

 

Варненското плуване ще бъде представено само от водещия клуб “Астери”, съобщиха специално за Медийна група “Черно море” организаторите. Честта на Варна ще защитават Танасис Янис, Георги Ковачев и Емилия Радева, които ще стартират в младшата възраст. От морската столица няма по-голяма група плувци, защото се стягат за Великденския турнир в комплекс "Приморски".


Пловдивчани пък уточниха, че състезанието "Младост 2015" всъщност не е ново, а се е провеждало още през 70-те и 80-те години на миналия век. Сега го възстановяват с идеята да стане традиционно.


Надпреварата под тепетата ще е в 3 възрастови групи при момчетата младша възраст, старша възраст и младежи, както и две при момичетата младша и старша възраст.


За най-доброто постижение при момичетата и момчетата по сравнителната таблица на Международната федерация по плувни спортове (FINA) е предвидена премия – 100 лв. Не е изключено именно представител на Варна да грабне наградата.

 

Коментари

Новини Варна