IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Спорт
17:00 | 2 февруари 2021
Обновен: 04:12 | 24 април 2024

В сряда е големият мач! Пиронкова излиза срещу Уилямс

Гришо ще играе с австралиеца Андрю Харис в Мелбърн

По материала работи: Слав Велев
В сряда е големият мач! Пиронкова излиза срещу Уилямс

В сряда е големият мач! Цветана Пиронкова излиза за реванш срещу Серина Уилямс. Първата ракета на България ще се изправи срещу американката в сряда от 9:30 часа българско време в мач от осминафиналите на турнира от сериите WTA 500 в Мелбърн, който е подгряващ за Откритото първенство на Австралия, предаде БГНЕС.

Цветана Пиронкова

В понеделник Пиронкова записа втора победа в надпреварата след обрат в три сета срещу хърватката Дона Векич, а след това Серина Уилямс се справи с представителката на домакините Дария Гаврилова с 6-1, 6-4 в първия си мач в Мелбърн. По този начин двете тенисистки си уредиха среща на осминафиналите, която ще се проведе в сряда.

Това ще бъде втори мач между двете в последните месеци, след като именно Серина сложи край на победната серия на Пиронкова на Ю Ес Оупън на четвъртфиналите миналото лято. Двете трябваше да играят и във втория кръг на Ролан Гарос през есента, но тогава Уилямс се отказа заради контузия и Цвети продължи напред.

До момента по-малката от сестрите Уилямс е спечелила и петте си мача срещу Пиронкова, но родната тенисистка се намира в страхотна форма сред завръщането си на корта след повече от три години пауза, като до момента е спечелила 11 от 13-те си мача.

Григор Димитров

Григор Димитров ще изиграе първия си мач за 2021 година в сряда сутринта, когато ще срещне австралиеца Андрю Харис в мач от втория кръг на турнира от сериите АТП 250 в Мелбърн, който е подгряващ за Аустрелиън Оупън.

Димитров е втори поставен в схемата на надпреварата и затова почива в първия кръг, в който участващият с уайлд кард Харис победи японеца Таро Даниел с 5-7, 6-4, 7-5. За 26-годишния Харис, който заема 232-ро място в световната ранглиста, това бе първа победа в основната схема на турнира от АТП. Това ще бъде първа среща между австралиеца и Димитров, като тя е насрочена за пети мач на “Арена 1573”, където играта започва в 2:00 часа българско време. Това означава, че в зависимост от продължителността на предишните мачове, Григор може да излезе на корта около 8:00 часа или след това.

 

Коментари

Новини Варна