IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 22°
Спорт
15:15 | 5 февруари 2021
Обновен: 23:59 | 25 март 2024

Французин би Гришо в Мелбърн

Григор напусна турнира с 45 точки за световната ранглиста, както и 7400 долара от наградния фонд

По материала работи: Ставри Таргов
Французин би Гришо в Мелбърн

Поставеният под №2 в схемата на АТР 250 тенис турнира „Мъри Ривър Оупън“ в Мелбърн Григор Димитров отпадна на четвъртфиналите. Българинът отстъпи на левичаря от Франция Корентен Муте с 5:7, 2:6 във втория си мач за деня. В първия той се наложи над Алексей Попирин от Австралия.

В третия гейм Димитров успя да отрази цели четири точки за пробив преди да вземе подаването си. Веднага след това Григор направи брейк и го затвърди убедително за 4:1. При 5:3 първата ни ракета сервираше за частта, но Муте го проби на 15.

Спадът в играта на българина продължи и той допусна нов пробив, след който вече французинът сервираше за спечелване на сета. Димитров отрази три поредни сетбола, но при четвъртия капитулира.

Муте започна с пробив втория сет и го затвърди. Григор най-сетне прекъсна негативната серия от седем поредни загубени гейма за 1:2. После обаче Димитров допусна още един брейк за 1:4. Левичарят сервираше за място на полуфинал при 5:2 и се справи с гейм на нула.

Гришо напусна турнира с 45 точки за световната ранглиста, където е №19, както и 7400 долара от наградния фонд.

Димитров е 18-и в схемата на Откритото първенство на Австралия, което започва в Мелбърн на 8 август. Първият му съперник е хърватинът Марин Чилич, съобщава БНР.

Коментари

Новини Варна