IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Спорт
13:00 | 8 февруари 2021
Обновен: 01:20 | 18 април 2024

„Академик“ Варна спечели 10 медала на Държавното по ски ориентиране

През март започват и състезанията от календара по лятно ориентиране

По материала работи: Ставри Таргов
„Академик“ Варна спечели 10 медала на Държавното по ски ориентиране

В петте дни на Държавното първенство по ски ориентиране СКО „Академик“ Варна успя да завоюва 10 медала в различните възрастови групи и дисциплини. Цели 7 от отличията са в сметката на 3 от младите надежди на варненци Карина Георгиева, Николай Недков и Михаил Стоев.

В първия ден от първенството Георгиева и Недков грабнаха бронзов медал в ожесточена конкуренция с още 13 дуета на смесената спринтова щафета в групата на младежите до 20 години.

До края Георгиева прибави към актива си второ място в средната дистанция при Ж16 и нов бронз, в същата възраст, в класическата щафета, заедно с Диана Кабакова и Велина Митева.

Недков пък спечели среброто в спринта при М20 и заедно с Виктор Цачев и Милко Сакаров завоюваха престижното осмо място, в конкуренция на 18 щафети, в елитната мъжка група, в последния ден на състезанието.

Третото острие на „Академик“ Михаил Стоев завърши с три медала. Първите два бяха бронзови в спринта и дългата дистанция при М16, а накрая и сребро в щафетата при М20 в компанията на Петя Борисова и Атанас Сталев.

Във ветеранските групи академиците приключиха с три вицешампионски титли. Илияна Стойчева взе втори места в средна и дълга дистанция, а Милко Сакаров в дълга.

Шампионатът бе организиран от БФО и СКО „НСА-СиВен“ и се проведе в местността "Куртово", разположена около Юндола. Варненци се подготвиха само с един лагер на сняг в местността Узана и подготвителното състезание за Купа „Троян“ на Беклемето, където заеха трето място в комплексното класиране.

През месец март започват и състезанията от календара по лятно ориентиране, а представителите на СКО „Академик“ Варна са амбицирани да продължат доброто си представяне.

Коментари

Новини Варна