IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Спорт
11:45 | 8 февруари 2021
Обновен: 19:51 | 16 април 2024

Гришо тръгна с победа

Българинът се наложи над Марин Чилич от Хърватия

По материала работи: Ставри Таргов
Гришо тръгна с победа

Поставеният под №18 в схемата на Откритото първенство на Австралия по тенис Григор Димитров се класира за втория кръг на турнира от Големия шлем след убедителна победа.

Българинът се наложи над Марин Чилич от Хърватия с 6:4, 6:2, 7:6(5) на корт №3 в „Мелбърн парк“. В ложата на Димитров бяха треньорът му Данте Ботини, физиотерапевтът Алгис Христов и приятелката му Лолита Османова.

Полуфиналистът от Australian Open през 2017 г. Григор успя да пробие за 4:3. Той поведе с 40:15 и успя при първата си възможност, след като форхендът на хърватина отскочи от лентата на мрежата в аут.След това Димитров успа и да затвърди.

В деветия гейм първата ни ракета имаше три сетпойнта, но Чилич ги отрази. При 5:4 Гришо сервираше за сета. Той постигна три поредни аса, които му дадоха нови две възможности за затваряне на частта. Димитров реализира първата след грешка на съперника и предизвика аплодисментите на българите по трибуните.

Българинът стартира с пробив втората част и го затвърди с гейм на нула. Григор направи нов брейк – този път на нула, за 4:1 срещу неуверения Чилич. При 5:2 29-годишният хасковлия сервираше за 2-0 сета. Той го направи с гейм на нула, като сложи точка с 12-ия си ас.

В осмия гейм на третия сет Димитров се вкара в неприятности. Той отрази две точки за пробив с асове, но при третата опасност изкара топката в аут и Чилич поведе с 5:3. В следващия гейм Григор имаше две поредни възможности за връщане на брейка, но не успя. После отрази сетбол и след това все пак направи рибрейк, след бекхенд в аут на хърватина.

Стигна се до тайбрек. Размяната на полетата дойде при 3:3 точки. Димитров направи минибрейк за 5:4 и след това стигна до два мачбола при 6:4 и ликува при втория.

Григор завърши срещата с 34 печеливши удари (19 аса) при 19 непредизвикани грешки (2 двойни).

Следващият съперник на българина в сряда е участващият с „уайлд кард“ австралийски левичар Алекс Болт. Той е на 174-о място в световната ранглиста, където Димитров е №21. Двамата не са се срещали до този момент, съобщава БНР.

Коментари

Новини Варна