IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Спорт
07:25 | 15 февруари 2021
Обновен: 01:52 | 26 април 2024

еСпортовете предлагат все по-зрелищни битки

Една от най-добре развитите секции за залози на електронни спортове у нас се предлага в сайта на Bwin

По материала работи: Слав Велев
еСпортовете предлагат все по-зрелищни битки

За някои да гледаш как някой друг играе на електронни игри не е нещо вълнуващо, но за други това се е превърнало в страст, като това важи най-вече ако този който гледаш е на топ ниво за дадената игра. Различни проучвания показват, че така наречените електронни спортове се радват на все по-голям интерес от година на година, като в световен мащаб над 300 милиона души гледат електронни спортове. При подобен зрителско внимание, няма как да не възникне и желанието за залози. Букмейкърите са предвидили това и много от тях осигуряват в сайтовете си специална секция за eSports залози.

Под наименованието електронни спортове може да се разбира състезания по онлайн видеоигри от всякакво естество. Разбира се, при залозите на eSports място намират само най-добрите играчи или отбори в конкретната игра. Една от най-добре развитите секции за залози на електронни спортове у нас се предлага в сайта на Bwin, като на разположение там е богато разнообразие от игри. Всички те се поместват в страницата eSports на букмейкъра, като в нея почти винаги могат да бъдат открити провеждащи се събития. CS:GO (Counter Strike), Street Fighter, Mortal Kombat, League of Legends, FIFA, Overwatch и Dota. Много от наличните пазари пък наподобяват на тези от bwin sports секцията. Например, често срещани са селекции като краен победител, хендикап и под/над и други. 

При залог за победа с хендикап, фаворитът в двубоя стартира с изоставане от определен брой нива, докато при под и над се залага, дали в играта ще се изиграят под или над определен брой нива. Залозите за краен победител пък нямат никаква разлика с принципа при залозите за победител в реалните спортове. Отделните игри обаче включват и специфични за самите тях пазари, като например, победител в индивидуално ниво или пък за направил първото убийство в нивото. Това са и залози, които могат да се играят на живо, когато играта вече е стартирала. Именно играта на живо е най-интересна, а и там коефициентите могат да бъдат доста високи. Посредством Twitch платформата пък може да се наблюдава и пряко излъчване от съответната игра.

При залозите обаче най-вълнуващо е когато има турнири, а те биват най-различни и на практика се играе до моментът, в който не бъде определен краен победител. Понякога този процес е доста продължителен, като при някои игри става въпрос дори за месеци. например, при League of Legends има цял сезон, последван от плейофи и дори световно първенство, като игрите са буквално през цялата година. В eSports няма типичните почивки през лято или зима, които се наблюдават в много от реалните спортове и това се използва по най-добрия начин от букмейкърите. При различните турнири и шампионати варират много и играчите или отборите, участващи в надпреварата, а за завиждане са и наградните фондове, които могат да достигнат до милиони долари.

Много може да се говори още за растежа на електронните спортове и това несъмнено е област, която ще събира все повече почитатели в бъдеще. Със сигурност и букмейкърите ще работят по подобряване на платформите си за залагане на този тип надпревари. 

 
Новини Варна