IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Спорт
12:45 | 19 февруари 2021
Обновен: 08:16 | 18 април 2024

Правят четири нови футболни игрища във Варненско

Министърът на младежта и спорта и областният управител провериха обектите

По материала работи: Слав Велев
Правят четири нови футболни игрища във Варненско

Снимка: Фейсбук/Стоян Пасев

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев и областният управител Варна Стоян Пасев инспектираха строителните дейности на четири нови футболни игрища в Област Варна - в Община Аксаково - гр.Игнатиево, Община Провадия, в Община Дългопол - с. Цонево и в Община Аврен - с. Бенковски. Спортните съоръжения са финансирани от Министерството на младежта и спорта.

"В Игнатиево се срещнахме с кмета на града Димитър Димитров, като средствата, отпуснати от ММС, са в размер на 153 279 лв.", съобщи Пасев.

"Следва Община Провадия, където се срещнахме с кмета на града д.т.н. инж. Жоро Илчев и председателя на Общинския съвет Димо Димов. Те ни запознаха с етапа на строителството на футболното игрище и зоната за фитнес на открито. Отпуснатите средства от ММС за реализирането на проекта са 185 806 лева.

В Община Дългопол – с. Цонево също ще разполага с ново игрище за минифутбол на стойност 152 909 лв. Кметът на Община Дългопол Георги Георгиев и кмета на селото Недка Василева ни показаха мястото, където се изгражда спортното съоръжение. В края на декември миналата година с постановление на Министерски съвет бяха отпуснати 1 млн. 788 хил. лева към бюджета на Община Дългопол. От тях 318 000 лв. са предназначени за ремонт на спортната зала в Цонево, която ще се използва за физкултурен салон, а 600 000 лв. ще послужат за изграждането на нов физкултурен салон в с. Медовец. В знак на благодарност за помощта от правителството и ММС кметът Георги Георгиев подари на министър Кралев портрет на Васил Левски.

В Община Аврен ни посрещна кметът Емануил Манолов, а новото игрище за минифутбол ще бъде построено в с. Бенковски, като отпуснатите средства за построяването му са 149 948 лева", разказа още областният управител на Варна.

Всяко едно от четирите игрища за минифутбол ще разполага с терен от изкуствена настилка с размери 20x40 м, трибуни за зрители и осветление. Те ще бъдат предоставени за безвъзмездно ползване от всички граждани. Целта на проектите е да бъдат осигурени модерни условия за спортни дейности в тези населени места. Очаква се съоръженията да бъдат завършени до края на март.

 

Коментари

Новини Варна