IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Спорт
11:30 | 7 март 2021
Обновен: 09:41 | 18 април 2024

Черно море подава жалба срещу Георги Кабаков

Арда измъкна победата с минималното 1:0 в Кърджали

По материала работи: Слав Велев
Черно море подава жалба срещу Георги Кабаков

Снимка: ПФК Черно море

 

Ръководството на Черно море възнамерява да подаде жалба срещу съдийската бригада, ръководила двубоя срещу Арда в Кърджали. От клуба смятат, че реферът Георги Кабаков и неговите помощници са повлияли с отсъжданията си на крайния изход на мача.

От ПФК Черно море имат претенции за единствения гол в срещата, паднал в края на първото полувреме. Тогава при атака на Коконов топката напусна очертанията на терена, но тъч не бе отсъден, въпреки че страничният съдия и четвъртият рефер бяха много близо до ситуацията.

Освен това варненци претендират за две неотсъдени дузпи в тяхна полза. Първата е за очевадна игра с ръка в наказателното поле пред погледа на Георги Кабаков, независимо, че топката срещна ръката на футболист на Арда след удар на негов съотборник.

Втората е в заключителните минути на двубоя и ако беше отсъдена, това със сигурност можеше да промени крайния резултат. При много по-безобидна ситуация, близо до аутлинията в мача срещу ЦСКА на стадион „Българска армия“ за Купата на България, беше отсъдена дузпа срещу варненци.

Съдийските грешки в ущърб на Черно море през настоящия шампионат стават все повече и клубът сезира в това трайна тенденция и двоен аршин при отсъжданията на реферите в двубоите на “моряците”.

 

Черно море загуби гостуването си на Арда в Кърджали. “Моряците” на Илиан Илиев паднаха с 0:1 в мач от 20-ия кръг на efbet Лига. Единственият гол в срещата падна в 44-ата минута, реализиран от Иван Тилев. Варненци заслужаваха поне точка в тази среща, но не успяха да реализират своите положения, съобщава официалният сайт на клуба.

В 7-ата минута Спас Делев получи дълъг пас зад защитата на Черно море, напредна и стреля, но Георги Георгиев бе скъсил ъгъла и с тяло успя да парира удара на нападателя на Арда. В 29-ата минута Файсел Касми демонстрира страхотна техника. Бързоногият футболист на варненци успя да елиминира двама защитници на домакините и опита остър пас по земя в наказателното поле към Зе Гомеш, но Иван Караджов успя да пресече подаването.

Само 2 минути по-късно Родриго Енрике намери в коридор Илиан Илиев, който надбяга бранителите на Арда и стреля технично по диагонала, но топката се отби в страничната греда. В 36-ата минута Илиан Илиев центрира от корнер, топката бе изчистена от защитник на Арда и попадна във Файсел Касми, който стреля опасно, но над вратата на Караджов. В 44-ата минута противно на случващото се на терена, Арда успя да открие резултата. Иван Тилев получи топката пред наказателното поле и технично я насочи в далечния ъгъл за 1:0.

В 60-ата минута Илиан Илиев получи топката вляво, напредна по крилото и пусна пас към Зе Гомеш, който се опита да засече подаването с шпагат, но малко не му достигна да я вкара в мрежата на Иван Караджов.

В 72-рата минута домакините имаха претенции за дузпа, които не бяха уважени от Георги Кабаков. Деян Лозев се строполи в наказателното поле след съприкосновение с Цветомир Панов, но съдията прецени, че нарушение няма. В 79-ата минута Илиан Илиев стреля от пряк свободен удар, но топката премина над напречната греда. В 87-ата минута Даниел Димов с глава свали топката в наказателното поле към Велислав Василев, който овладя на гърди и точно преди да стреля, бе бутнат в гръб, но въпреки претенциите на варненци Георги Кабаков не отсъди дузпа.

Съставът на Черно море: Георги Георгиев, Стефан Станчев, Даниел Димов, Виктор Попов, Цветомир Панов, Стефан Велев, Васил Панайотов (70-Велислав Василев), Файсел Касми (52-Денислав Ангелов), Родриго Енрике, Илиан Илиев, Зе Гомеш.

 

Коментари

Новини Варна