IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Спорт
11:15 | 17 март 2021
Обновен: 14:14 | 19 април 2024

Гришо е на осминафинал в Акапулко

Той отстрани Адриан Манарино от Франция

По материала работи: Ставри Таргов
Гришо е на осминафинал в Акапулко

Поставеният под №5 Григор Димитров се класира за осминафиналите на АТР 500 тенис турнира в Акапулко, Мексико, на твърди кортове. Българинът, който е шампион от 2014 година и полуфиналист от миналия сезон, отстрани Адриан Манарино от Франция с 6:4, 3:0 и отказване на съперника след 70 минути игра.

В първата част Григор стигна до пробив за 4:3, след непредизвикана грешка на френския левичар от бекхенд. При 5:4 29-годишния хасковлия сервираше за спечелване на частта. Той отрази общо три точки за рибрейк преди да затвори сета с отличен втори сервис по диагонала.

Димитров не намали темпото и проби на старта на следващата част, след което затвърди за 2:0. Последва нов брейк след двойна грешка на Манарино, който в следващия гейм това се отказа заради проблеми в крака.

Българинът приключи с 50 процента първи сервис и 83 процента спечелени точки при разиграването му. Той направи два аса и две двойни грешки.

Следващият съперник на Гришо е №46 в световната ранглиста Миомир Кецманович. Сърбинът победи испанския ветеран Фелисиано Лопес с 6:4, 6:4.

Двубоят на Димитров с Кецманович е не преди 3:30 часа в четвъртък сутринта. След него 16-ият в световната ранглиста Григор трябва да играе и на двойки.

Заедно с американеца Томи Пол ще се изправят срещу четвъртите поставени Раджийв Рам и Джо Солсбъри, съобщава БНР.

Коментари

Новини Варна