IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Спорт
12:00 | 22 март 2021
Обновен: 13:15 | 30 април 2024

Жени добутаха финалите по хокей за мъже за варненския тим Свети Климент

COVID принуди Николай Янчев да ползва дами в състава

По материала работи: Слав Велев
Жени добутаха финалите по хокей за мъже за варненския тим Свети Климент

Снимка: Свети Климент

В Сливница се проведе 30-то държавно първенство на България по хокей в зала. Варненският тим Свети Климент участва във финалната шестица на шампионата, благодарение на добрия си клубен коефициент. За съжаление, кадрови проблеми не позволиха на отбора на Николай Янчев да бъде по-равностоен противник на останалите състави във финалите.

Варненци попаднаха в група с отборите на Локомотив-1929 и Славия 1923, като загубиха и двете си срещи, оставайки на третото място. В другата предварителна група бяха тимовете на Академик плюс, Вълците и НСА.

Епидемиологичната ситуация в страната доведе до това варненският тим да е под въпрос с участието на финалите. Множеството проблеми принудиха Янчев да пътува с две дами от женския отбор. Наложи се дори картотекирането и на още двама души в последния момент, единият от които председателят на БАМФ Варна Антон Пенчев. Така отборът на Свети Климент остана да играе за 5-6 място срещу тима на НСА и отстъпи.

Шампиони станаха хокеистите на Академик Плюс, които на финала победиха Локомотив София, а третото място зае тимът на Славия, който надделя над Вълците.

 

Коментари

Новини Варна