IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Спорт
08:30 | 26 март 2021
Обновен: 04:22 | 26 март 2024

За минути Швейцария ни направи на пух и прах. 3:1 в световна квалификация

Следващият двубой на България е срещу Италия в София на 28 март

По материала работи: Слав Велев
За минути Швейцария ни направи на пух и прах. 3:1 в световна квалификация

Националният отбор на България по футбол отстъпи на Швейцария 1:3 на националния стадион "Васил Левски" в първи мач от група „С“ на световните квалификации за Катар 2022. Срещата също така беше и дебют за селекционера Ясен Петров.

Двубоят започна кошмарно за националите. Нападателят на Борусия (Мьонхенгладбах) Брес Емболо откри в 7-ата минута за гостите след удар с глава. Харис Сеферович удвои отблизо в 10-ата минута. Стивън Цубер направи 3:0 в 13-ата след груба грешка на вратаря Пламен Илиев.

Кирил Десподов успя да намали резултата в самото начало на второто полувреме, когато пресече пас на швейцарците назад и простреля вратата на Ян Зомер. При удара българинът беше улучен в глезена от Емболо и беше заменен от Спас Делев. След това националите поизравниха играта и имаха още няколко положения за гол.

В 61-ата българският капитан Георги Костадинов пропусна да се разпише отблизо с глава. Дебют за националния отбор направиха влезлите като резерви през второто полувреме Илиан Илиев-младши и Момчил Цветанов. В края на мача Илиев отрази удар от близо на швейцарците.

Ясен Петров започна в състав: Пл. Илиев, Попов, Занев, Димов, Божиков, Сисиньо, Костадинов, Малинов, Йомов, Десподов, Д. Илиев.

Следващият двубой на България е срещу Италия в София на 28 март, неделя.

 

Коментари

Новини Варна