IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Спорт
08:40 | 26 март 2021
Обновен: 04:32 | 26 април 2024

Мъка в Маями: Цвети се бори мъжки, но мощната Сабаленка не се даде, би!

Пиронкова отстъпи на 8-ата в света

По материала работи: Слав Велев
Мъка в Маями: Цвети се бори мъжки, но мощната Сабаленка не се даде, би!

Цветана Пиронкова отпадна във втория кръг на турнира от сериите „Мастърс“ в Маями, след като отстъпи с 6:0, 3:6, 6:7 (9) на Арина Сабаленка (Беларус) в мач, който продължи 2:29 часа и се превърна в украшението на турнира досега. Така участието на най-добрата ни тенисистка приключи след три победи – две в квалификациите и една в основната схема. предаде "Труд".

Първият сет завърши скоропостижно, след като №8 в света почти не оказа съпротива на опитната пловдивчанка. Сабаленка направи десетина непредизвикани грешки, предимно във важни точки, след като се опитваше да завършва прибързано точките, разчитайки на ръста и мощта си. Цвети обаче отговори майсторски и на няколко пъти с точни до сантиметър удари размина 22-годишната си съперничка, която бързо се отчая и сдаде сета след по-малко от половин час.

В паузата Сабаленка се забави в тоалетната, след което се завърна доста по-уверена и взе убедително първия гейм от втората част. Цвети обаче обърна с пробив за 2:1 и го затвърди като спаси точка за пробив в четвъртия гейм. Опряната до стената Сабаленка обаче не се отказа и проби от втория опит в шестия, за да изравни резултата, което й върна увереността. Ударите на тенисистката от Беларус започнаха да влизат неспасаяемо – печелившите удари станаха два пъти повече от грешките – и тя започна да печели гейм след гейм, за да изравни резултата, а Цвети видимо намали силата и почти не се опитваше да завърши разиграване.

В паузата стана ясно, че българката има проблем с играещата дясна ръка и поиска медицински таймаут, а няколко минути по-късно поднови играта с куп лепенки. И въпреки проблема, Пиронкова поведе с пробив в началото на третия сет, а тежките условия – топло време и висока влажност, взеха своето и от Сабаленка. Тя върна пробива, но веднага след това допусна няколко грешки и даде шанс на Цвети отново да излезе напред. Още преди геймът да е завършил Арина закуца към пейката и поиска медицинска помощ заради проблем в крака. И сбърка веднага след подновяването, което изведе българката напред с 4:2.

Това обаче не беше краят на мача – Сабаленка бързо върна пробива и на три пъти удържа сервиса си, за да се добере до тайбрек.

В него резултатът тръгна точка за точка, след това но 8-ата в света успя да вкара два успешни атаки, за да си осигури два мачбола. Пиронкова спаси и двата и на свой ред се добра до две възможности да спечели срещата, но силите й не стигнаха. 11 години по-младата Сабаленка беше запазила повече сили и желание и измъкна победата.

 

Коментари

Новини Варна