IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Спорт
14:15 | 8 април 2021
Обновен: 21:06 | 18 април 2024

Над 300 студенти ще участват в XXI Варненска универсиада

Първенството по плуване, ще се проведе на 18-ти април от 10.30 ч. на басейн „Приморски“

По материала работи: Слав Велев
Над 300 студенти ще участват в XXI Варненска универсиада

Над 300 студенти ще участват в XXI Варненска универсиада, която ще се проведе в периода от 10-ти до 24-ти април. Организатори на събитието са дирекция „Спорт“ към Община Варна, студентските съвети и звената по спорт в шестте университета в града. Всички събития са съобразени с епидемиологичната обстановка и ще се провеждат само на открито и при спазване на мерките за безопасност.

Универсиадата започва на 10-ти април от 11.00 ч. в двора на Варненската търговска гимназия „Г. С. Раковски“ с турнира по стрийтбол 3х3. Предварителни заявки за участие са подали 7 отбора - мъже и 4 отбора при дамите.

Турнирът в най-популярния спорт - футбол, е насрочен за 13-ти и 14-ти април в спортната база на общинския спортен комплекс „Младост“. Всеки университет има право да се включи с до два отбора. Първата среща е между студентите от Техническия университет (1) - ВВМУ (1) и между Варненския свободен университет (2) и Техническия университет (2). Полуфиналните и финални срещи са предвидени за 14-ти април, сряда, от 17 часа.

На 17-ти април от 11 ч. в Морската градина под Летния театър ще стартира лекоатлетическият крос. И тази година дисциплината за мъжете е 2000 м гладко бягане, а за нежния пол - 1000 м. Няма ограничения в броя на участниците, всички желаещи студенти могат да се включат.

Около 100 студенти са регистрирани за първенството по плуване, което ще се проведе на 18-ти април от 10.30 ч. на басейн „Приморски“.

На 21-ви и 22-ри април стартира турнирът по тенис на корт в комплекс „Чайка“.

Тази година традиционният волейбол в зала ще бъде заменен с плажен волейбол. В надпреварата, която е насрочена за 14-ти април от 11 ч. на южния плаж, ще участват 8 отбора при мъжете и 3 при жените.

 

Награждаването на победителите в  XXI Варненска универсиада ще става на място, след приключване на съответния турнир, съобщават от дирекция „Спорт“ към Община Варна.

 

Коментари

Новини Варна