IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Спорт
09:45 | 11 април 2021
Обновен: 22:56 | 24 март 2024

Илиан Илиев готви капан за Левски във Варна

Мачът на "Тича" обещава да е доста горещ

По материала работи: Слав Велев
Илиан Илиев готви капан за Левски във Варна

Треньорът на Черно море Илиан Илиев умува върху вариант да излезе с двама в атака срещу Левски. Досега в нападение опитният специалист се доверяваше на Зе Гомеш, привлечен през зимата от Бенфика, пише "Труд".

Преди паузата в първенството в игра се завърна опитният Исмаил Иса, лекувал повече от месец контузия. Не е изключено в неделя „моряците“ да започнат от първата минута с ударно нападение. Подобна схема пробва Илиев срещу Монтана (1:1), когато през втората част националът на България се появи като резерва за сметката на Стефан Велев и застана до португалеца. 

На „Тича“ гостите идват без своя наставник Славиша Стоянович, който продължава да се лекува от COVID-19. В негово отсъствие тимът ще бъде воден от Живко Миланов. Аут е и халфът Симеон Славчев. Двубоят ще бъде първи за „сините“ след раздялата с Найджъл Робърта. В негово отсъствие атаката ще бъде водена от Билал Бари.

Мачът на "Тича" обещава да е доста горещ. Причината е, че трите точки ще оставят живи надеждите на един от двата тима за класиране в Топ 6. В момента варненци са седми в подреждането, като изостават с пет пункта от затварящия шестицата ЦСКА 1948, но имат и мач по-малко. За сините позиция в горната част на класирането е малко като мираж с оглед на трудната програма до края на сезона, включваща още двубои с Локо Пд, Лудогорец и ЦСКА. Те обаче са само с 2 точки зад домакините. При успех днес Черно море ще запише историческа победа. До момента варненци нямат дубъл над Левски - тоест не са печелили 2 от 2 мача в един сезон, пресмята "Gol.bg".

Досега три пъти са изпускали да го направят, при това неизменно първият двубой е бил в столицата, но след това са се проваляли като домакини.

Интересното е, че Илиан Илиев също няма дубъл в един сезон над бившия си отбор Левски, въпреки че срещу него е печелил начело на Черно море, Берое, Верея и Локомотив Пловдив.

Илиев няма големи проблеми по окомплектоването на състава за сблъсъка. До последно под въпрос ще бъде Файсел Касми. Той лекуваше травма. Останалите са на разположение на специалиста. В тима няма и наказани футболисти.

Срещу сините варненци ще подходят агресивно и ще опитат да ги притиснат още в началото. Карето в отбрана ще е съставено от Попов, Даниел Димов, Дробаров и Панов. В полузащитата единствената дилема е кой от тримата вътрешни халфове да седне на пейката - Панайотов, Велев или Пабло Алварес. Най-вероятно това ще е последният. Пред тях ще играят Илиан Илиев-младши, Родриго Енрике и Родриго Вилела, а атаката ще води Зе Гомеш. Малко вероятно е да стартира таранът Исмаил Иса, прогнозира „Тема спорт“.

Коментари

Новини Варна