IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Спорт
15:40 | 16 април 2021
Обновен: 03:52 | 19 април 2024

Скандалите във варненското ветроходство не стихват. Разрушиха 60-годишен мост

Дейността ни спира, жалват се от СК "Черно море Бриз"

По материала работи: Слав Велев
Скандалите във варненското ветроходство не стихват. Разрушиха 60-годишен мост

Снимка: Валентин Великов/СК "Черно море Бриз"

Проблемите и неволите на клуба по ветроходство „Черно море Бриз“ продължават. Вчера ръководството на клуба установи, че част от 60-годишен мост на брега на езерото е разрушен. Буквално е строшен и целостта му е нарушена. Така той става неизползваем в цялост, а лодките вързани на него трудни за обслужване.

От СК „Черно море Бриз“ нямат яснота кой е извършил това вандалско деяние. „Този мост е построен преди 60 години с участието на хора от клуба. Мостът има важно значение за нас. Сега работата ни се спъва“, каза председателят на клуба Росен Марангозов, цитиран от Валентин Великов в пресъобщение от клуба.

Клубното ръководство твърдо смята, че това ще наруши и намали значително възможността да изпълнят програмата на Министерството на младежта и спорта. Клубът трябва да е домакин на още две държавни първенства, които също стават под въпрос.

Общо 8 клуба в града ползват базата на „Черно море Бриз“, което със сигурност ще обърка и тяхната работа. Клубното ръководство ще сезира съответните компетентни органи за нанесената щета и иска най-после проблемите свързани с базата им да се решат, за да работят спокойно.

Мостът е зад вратата в морето (на снимката), която нов клуб заключи, след като областна управа му даде част от базата на СК Черно море Бриз.

Тоест съоръжението не е на новия клуб, който не развива ветроходство за да го атакува. Ако е атакувано от  този нов клуб, който още повече е поставил камери и лесно може да установи кой е извършил престъплението.

Мостът е на 2 м от брега, в езерето.

Коментари

Новини Варна