Варна 13°
fallback
Спорт
09:30 | 16 май 2021
Обновен: 02:36 | 14 май 2024

"Спартак" с първа загуба на турнира по плажен футбол във Варна

Предстои втори мач срещу същия съперник

По материала работи: Ставри Таргов

МФК Спартак допусна първа загуба на силния международен турнир по плажен футбол, който се провежда във Варна. Домакините отстъпиха пред шампиона на Молдова Нистру с 2:5.

Въпреки поражението днес носителят на титлата в България ще има шанс да спечели първото място срещу същия съперник. Това е така, тъй като според регламента на турнира четирите участници играят всеки срещу всеки и след това първите два тима в класирането спорят за трофея, а третият и четвъртият - за бронзовите медали.

Българите и молдовците бяха записали по две победи преди това над Наполи Патрон (Гърция) и Уест Дева (Румъния) и затова ще се изправят един срещу друг утре и за титлата.

Димитру Граур отбеляза три гола за Нистру, а другите два бяха дело на Андрей Флореа и Александр Арефиев. Двете попадения за Спартак вкара Филип Филипов.

В другата среща от вечерната сесия Уест Дева надигра Наполи Патрон с 4:2. Головете за победителите реализираха Тома Винсене (2), Йонел Постеука и Йонут Флореа, а за съперника - Георгиос Георгикопулос и Андреас Софулис.

Така днес в 10 ч. на стадиона за плажни спортове в квартал "Аспарухово" румънците и гърците играят за третото място, а час по-късно стартира финалът.

Автор на статията:
Ставри Таргов
варна плажен футбол Спартак
0 коментара
fallback
fallback