IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Спорт
13:15 | 29 май 2021
Обновен: 13:40 | 2 май 2024

Nike отряза Неймар: Искал орална любов

Нападателят на ПСЖ загуби милиони заради сексуалните си мераци

По материала работи: Слав Велев
Nike отряза Неймар: Искал орална любов

Снимка: Twitter

Неймар и американският спортен концерн Nike са прекратили сътрудничеството си заради пореден сексскандал, свързан със звездата, твърди Wall Street Journal. Двете страни се разделиха през септември миналата година, въпреки че имаше още година от договора на стойност 79 млн. паунда. От американската компания не оповестиха причината за раздялата, а от лагера на бразилеца заявиха, че е бизнес решение.

 

Оказва се обаче, че нещата са далеч по-сериозни, след като Wall Street Journal смята, че Неймар е отказал да сътрудничи по обвинение срещу него за сексуално посегателство. Според информацията нападателят е опитал да принуди 29-годишна служителка на Nike да му направи орална любов. Това се е случило през 2016 г. в Ню Йорк по време на промоционално събитие на компанията. Юношата на "Сантос" отрича тези обвинения.

Служителката е подала официално оплакване през 2018 г. и е започнало разследване на следващата година. Оттогава американската компания започна да изключва Неймар от своите маркетингови кампании. Впоследствие той подписа договор с Puma за 23 млн. паунда, припомня "Монитор".

Това не е първи случай, в който Неймар се замесва в сексскандал. Преди две години той беше обвинен в изнасилване от момиче, с което се запознал в Instagram. Тя била поканена от него в Париж, където твърди, че футболистът е упражнил насилие над нея.

Коментари

Новини Варна