IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Спорт
15:30 | 30 май 2021
Обновен: 02:51 | 16 май 2024

Черно море излиза в битка за Европа днес

Сезонът в българския футбол приключва с баража за последната евроквота

По материала работи: Слав Велев
Черно море излиза в битка за Европа днес

Снимка: ПФК Черно море

Сезонът в българския футбол приключва с баража за последната евроквота. Днес от 19:00 часа на ст. "Арда Арена" в Кърджали Арда и Черно море трябва да определят кой ще играе в новия турнир Лига на конференциите през следващия сезон.

Арда бе приятната изненада в efbet Лига през изминалия сезон. Отборът Кърджали завърши 4-и в крайното класиране и именно така се добра до днешния бараж. Тимът игра и финал за Купата на България, но загуби от ЦСКА.

Черно море стигна до този мач след като завърши на седмо място в класирането. Варненци останаха във втората четворка, но макар да не бяха особено убедителни, все пак успяха да завършат на 7-ото място и да получат този златен шанс да се борят за място в Европа. 

В редовния сезон двата тима си размениха по една победа. Черно море спечели с 2:0 на "Тича", докато Арда взе ответния мач в Кърджали с 1:0.

И двата тима нямат особени кадрови проблеми за този мач, което означава, че ще излязат с най-доброто, с което разполагат.

Коментари

Новини Варна