Варна 13°
fallback
Спорт
15:30 | 31 май 2021
Обновен: 08:22 | 5 май 2024

Националите ни по плажен футбол търсят финансова подкрепа

Парите са необходими за участие на квалификации за световно първенство

По материала работи: Ставри Таргов

Националният отбор на България по плажен футбол търси подкрепа за участие на квалификации за световно първенство. От тима излязоха излязоха със следното послание към обществеността:

"Обръщаме се към бизнеса и всички компании в страната, които са готови да помогнат на България да има отбор в квалификациите на Европа за световното първенство по плажен футбол, които ще се състоят в Назаре, Португалия.

Турнирът е в няколко етапа, а първият от тях започва на 17 юни. Средствата, които са нужни, включват самолетни билети, настаняване и трансфер от летище Лисабон до Назаре за 15 човека и са в размер приблизително на 20 000 лева. Ако отборът преодолее първия етап, ще участва в спора за четирите квоти за финалите в Москва през август.

Последното участие на България на световни квалификации е през 2016 година. През 2019-а тимът ни не успя да вземе участие, отново поради финансови причини.

Българският национален отбор по плажен футбол успя да запише редица престижни резултати в ЕВРО лигата. Тимът неизменно бе сред финалистите в Дивизия Б на турнира през 2017, 2018 и 2019 година - постижение, с което само Унгария и Румъния могат да се похвалят.

През 2018 година България спечели и първата си купа в турнира, след като победи последователно Андора, Чехия и Норвегия. Същата година тимът ни завърши на 15 място в Европа.

Последното участие на България е в официални срещи е през 2019 година, когато спечелихме квота за финали в ЕВРО лигата, но поради посочени административни причини от страна на БФС, не участвахме в тях.

Надяваме се, че въпреки краткия срок, в който трябва да намерим средства за участие, това ще бъде възможно и България няма да пропусне втори поред квалификации за световно първенство", завършва посланието.

Автор на статията:
Ставри Таргов
плажен футбол национали финансова подкрепа
0 коментара
fallback
fallback