IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Спорт
09:30 | 6 юни 2021
Обновен: 16:35 | 18 април 2024

България отстъпи на Русия

Късна дузпа реши футболната контрола, която се игра на стадиона на "Динамо" в Москва

По материала работи: Слав Велев
България отстъпи на Русия

Снимка: БТА

Русия победи България с 1:0 във футболна контролна среща, която се игра на стадиона на "Динамо" в Москва.

Този мач беше генерална репетиция за "Сборная" преди началото на Евро 2020, на което отборът на Станислав Черчесов е в една група с Белгия, Финландия и Дания.

Александър Соболев от дузпа в края на срещата вкара единственото попадение. Така Ясен Петров продължава да е без победа начело на националите, като това беше третата му загуба в пет мача.

Преди четири дни България завърши наравно със Словакия, а на нашите предстои тежка визита на Франция в още една контролна среща.

Националите се справиха почти перфектно в защита преди в 85-ата минута. Тогава Валентин Антов  препъна Алексей Миранчук и от бялата точка Александър Соболев се разписа. Загубата е трета за България срещу Русия в исторически план при общо изиграни пет мача.

Химнът на Русия бе изпълнен от Филип Киркоров, а  на трибуните бе изпълняващият длъжността президент на БФС Борислав Михайлов.

България имаше страхотен шанс да открие още в четвъртата минута. Кирил Десподов подаде на Момчил Цветанов, но той отправи удар, който бе спасен от Шумин. 

В 9-ата минута Ясен Петров трябваше да направи ранна принудителна смяна. Кристиян Малинов се контузи и бе заменен от Павел Витанов. Секунди след това Роман Зобнин имаше добър шанс да открие резултата, но ударът му мина над вратата. В 28-ата минута Оздоев отправи красив удар по диагонала, но топката мина над гредата.

След почивката руснаците натиснаха, но отбраната на България игра на много силно ниво. 

В 73-ата минута Георги Георгиев направи феноменално спасяване с една ръка на вратата на България. След подаване от корнер топката бе пратен на крака на Юри Жирков, който отправи силен шут, но стражът на "Черно море" впечатли.

В 83-ата минута Русия получи правото да изпълни дузпа. Алексей Мирунчук влезе в наказателното поле и Валентин Антов вдигна крака си и го препъна. Александър Соболев застана зад бялата точка и бе точен с удар по земя.

В самия край на мача Мостовой имаше златен шанс да вкара втори гол за домакините, но не уцели вратата с удар по тревата.

Коментари

Новини Варна