IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Спорт
11:00 | 6 юни 2021
Обновен: 02:47 | 15 май 2024

Холивудска звезда снима реклама за плувния шампион „Черно море“

Актьорът Юлиан Костов е мениджър на номинираната за „Оскар“ Мария Бакалова

По материала работи: Слав Велев
Холивудска звезда снима реклама за плувния шампион „Черно море“

Валерия и актьора Юлиан Костов/Снимка: ПСК „Черно море“

Мениджърът на номинираната за „Оскар“ Мария Бакалова - актьорът Юлиан Костов, снима рекламно видео за плувния шампион на България ПСК „Черно море“. Варненецът, който прави успешна кариера като актьор в Меката на киното - Холивуд, подготвя промоционален видеоклип за любимия си клуб. Първите кадри той засне по време на международния турнир по плуване Black Sea Cup на басейн „Приморски“ в родния си град Варна.

Над 300 състезатели от 30 клуба от България, Турция и Франция участват в надпреварата на Плувен комплекс „Приморски“. Те се състезават за награден фонд от 16 000 лв. 

Интересът на актьора към плуването не е случаен. Той  е професионален плувец и по време на състезателната си кариера в ПСК „Черно море“ постигна много успехи в компанията на настоящия главен треньор на клуба Никола Петров и зам.-председателя на УС на „Черно море“ – Миролюб Адамов. И тримата – желязна сплав за шампиони. Юлиан Костов е шампион на България в най-коронованата дисциплина 100 м свободен стил, а днес вече е актьор със световни успехи.

„Реших като ветеран на „Черно море“ да бъда полезен с това, с което се занимавам в момента. Да направя промоционално видео и за клуба, и за турнира Black Sea Cup. Продуцирам това видео. Спонсорира го моята фирма „Джупитър Лайтс Медия“. „Черно море“ е шампион на България, най-добрият клуб. И заслужава да има това страхотно видео!“, коментира пред www.swimming.bg Юлиан Костов. Той разясни, че продукцията ще бъде промотирана в социалните мрежи и в Youtube, като целта е да се популяризира плуването като спорт, както във Варна, така и в България.

„Идеята е да популяризираме основно нашият клуб, който през последните 10 години е най-добрият в България!

Всичко това се дължи на старши треньора Никола Петров и на Миролюб Адамов, зам.-председател на ПСК „Черно море“, които милеят за плуването и неслучайно имат най-добрите състезатели“, искрен е Костов. Клубът затвърждава лидерската си позиция в родното плуване със солидната финансова и организационна подкрепа на председателя на УС Филип Ромбаут.

Костов, звезда от хитовото фентъзи „Сянка и кост“, което се върти в стрийминг платформата „Нетфликс“, издаде, че се изкушава да се върне да тренира поне половин сезон в „Черно море“.

„Аз преподавах плуване на малки деца в Лондон дълги години, докато се опитвах да пробивам като актьор. Слава Богу, ми се случи успешно. Сега по-скоро ми се състезава, отколкото да се отдам на треньорската професия. Чувствам все още млад, но тялото ми не толкова. Скоро се шегувахме да направя едно завръщане за половин сезон в моя роден клуб, ако ми остане време. Ще бъде забавно за мен“, сподели Костов.

Скоро варненецът ще се снима в нов филм, екшън - в София, като за ролята, която са му поверили, ще се наложи да се изруси и да стане блондин. 

Юлиан Костов е щастлив от сензационния успех на сериала „Сянка и кост“ по „Нетфликс“: „Той беше № 1 в света 12 дни. Изравни най-големите рекорди на „Нетфликс“ за № 1 в трендинг. Много съм щастлив с успеха му и се надявам повече хора в България да успеят да го гледат“.

Пред www.swimming.bg Костов, който е ментор и продуцент на Мария Бакалова, окачестви успехите й като невероятни.

 „Онзи ден, малко преди рождения ден на Мария, обявиха селекцията в Кан. Имаме втори български филм за последните 30 години, който влиза изобщо във втория компетишън „Особен поглед“. Мария вече освен номинации за оскари е с главна роля и в друг български проект. В момента снима филм в Ню Йорк и отново има главна роля“, разказа успелият българин.

На въпрос дали БГ манталитетът е причина за хулите, които се изсипаха по адрес на Бакалова след шеметния й успех, той сподели: „Това е остарял манталитет, не бих казал български. Остаряло мислене, което е регресивно и се върти около егото на някакъв човек“.

Юли, който е ментор на дузина млади таланти, мечтаещи да пробият в киното, открехна, че бъдещи звезди се ловят лесно, но трудно се учат.

„Много ми е приятно да се занимавам с млади артисти. С хора, които искат да чуят какво мога да кажа, какво мога да им дам. С удоволствие им го давам, защото за мен, ако не си споделяш опита и идеите, няма как да получиш и нови идеи в ума си. Затова всичко, което е старо и не ти трябва, но пък е полезно на някой друг, за мен е безумно да не го дадеш! Лошите коментари на някои хора се набиват на очи, но мисля, че са изключение. Правилото е, че българите са страхотни хора, които се подкрепят и се радват. Другото ни се втълпява от едни хора в интернет и не е вярно, че не се подкрепяме“, обобщи Костов.

Пред www.dw.com варненецът споделя как е открил Мария Бакалова.

Кастинг режисьорката Нанси Бишъп, с която работи от години, го помолила да помогне с кастинг за България за главна роля във високобюджетна холивудска комедия. „Нито тя, нито аз знаехме кой е проектът или пък свързаните с него хора. Тогава бях в Лос Анджелис и въпреки 10-те часа разлика успях за три дни да намеря 70 актриси, които отговаряха на изискванията и ги организирах да ми пратят видео кастинг. Мария Бакалова, която за малко да не изпрати кастинг, се открояваше от самото начало. Седмица преди първия ѝ скрийн тест в Лондон поговорихме и решихме да работим заедно. Така станах неин мениджър и ментор“, разказва актьорът.

Първата си роля в киното Юлиан получава в България, в лентата „Код Червено” на режисьора Валери Милев. Там Юли играе млад войник, който охранява главния герой, но уви - става жертва на живите мъртви. Вторият му филм е „Корпус за бързо реагиране 2”, където пак е чужденец - англичанин, асистент на големия злодей.

Кийфър Съдърланд го харесва за епизодична роля в мащабния си проект „24”, след това играе в „Код Лондон”. Следват „Коженото лице”, където вече има значителна роля, за да се стигне до „Бен Хур”.

Първата главна роля на Юли е в драматичния филм Another Mother's Son на носителя на БАФТА Кристофър Менуал.

Последният сериал с неговото участие е Shadow and Bone (б.а. „Сянка и кост“), с който неслучайно Netflix започна 2021 г., разби всички класации с безапелационното номер 1. Той записа исторически успех като една от трите продукции, които с първите си 12 дена от премиерата са номер 1 в цял свят. „Сянка и кост“ е от хитовата поредица на Лий Бардуго. Писателката е в листата на „Ню Йорк Таймс“ за най-продавани автори на фентъзи романи. В шест от осемте епизода на първия сезон варненецът изпълнява ролята на боеца Федьор Камински.

„Юлиан е невероятен човек! Един от адвокатите за български таланти! Работи за това над десет години. Имаме няколко съвместни проекта, като един от тях е доста амбициозен. Това е сериал, който се казва „Свобода или смърт” и се отнася за Руско-турската освободителна война. Мисля, че историите биха били интересни за чужденци, биха били интересни и на целия свят“, разказва за съвместните си планове с варненеца Мария Бакалова.

Коментари

Новини Варна