IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Спорт
15:00 | 7 юни 2021
Обновен: 19:12 | 18 април 2024

Какво представляват онлайн състезанията по водна топка?

Обичате водата и харесвате състезанията? Светът на спорта има едно много добро предложение за Вас

По материала работи: Слав Велев
Какво представляват онлайн състезанията по водна топка?

Ако обичате водата и във всеки един момент искате да плувате, но същевременно харесвате състезанията, тогава светът на спорта има едно много добро предложение - водна топка. Известно е също така като водно поло и може да се смята за един много сериозен и забавен спорт, при това не само за практикуващите, но и за зрителите. Последните дори обръщат внимание на него в букмейкърските прогнози, като дори тази дисциплина се радва на аудитория.

Ако искаме да се включим е необходимо да следваме стъпките в секцията на анализаторите тук - Bwin регистрация нова Bwin регистрация, като именно този оператор може да се похвали с много сериозно внимание към водната топка. Какви са правилата? Първо играчите влизат в басейн, който е достатъчно дълбок, за да не могат да стигат дъното, всеки отбор има 7 играча, като се играят четири полувремена и с помощта на топка трябва да отбелязват голове в чуждата врата. С други думи, това е футбол във вода и за мнозина съчетанието е наистина приятно. Тук не трябва да забравяме и още една много важна подробност, атлетите трябва да са изключително подготвени физически, защото не говорим просто за тичане, а за плуване - може би един от най-натоварващите спортове изобщо.

Някога са го наричали водно ръгби, но повече прилича на футбол. Създадено е в Лондон, но след това бързо се разпространява и в други части на Европа, а в последствие и в САЩ, Бразилия, Китай, Канада и дори Австралия. Двата най-добри отбора в това отношение са Хърватски и Сърбия. Хърватска по точки е успяла да вземе бронзов медал от Олимпийски игри, както и сребро от световната лига, като по критериите на федерацията събира точно 220 точки, докато Сърбия успява да вземе 120 точки за златото в световна лига и още 90-точки от шампионата. Италия се нарежда на 3-то място с 205 точки. В клубно отношение ще видим, че италианският

Про Реко успява да вземе 8 титли от евро турнири и още 7 пъти завършват на второ място. Хърватският "Младост" е успял да вземе 7 трофея и 4 пъти да завърши на второ място. Сръбският Партизан има 7 титли и 3 втори места. Добрата новина е, че винаги ще открием по-интересните двубои директно в мрежата, именно те ще позволят на всеки един почитател да се възползва от истинската игра и да открие колкото се може повече възможности за забавление. Макар и същият да може да се практикува и на морето, не препоръчваме да го правите, особено след като в открити води има течения и други фактори, които ще направят забавлението доста по-опасно.

Това е и причината самата водна топка да е малко по-трудна за практикуване, изисква се басейн, който освен всичко да бъде празен и да позволи на играчите да се състезават свободно. Родните спортни канали не са го игнорирали, както очакваме, даже напротив, предлагат ни винаги интересни мачове и можем да открием доста интересни дербита. Ако попаднете на него и още не сте гледали това водно дерби, тогава го препоръчваме с две ръце, определено си заслужава.

Коментари

Новини Варна