IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Спорт
09:00 | 9 юни 2021
Обновен: 10:09 | 13 май 2024

България се бори мъжки, но склони глава – 3:0 в контрола на "Стад дьо Франс"

В 79-ата минута имахме златен шанс да изравним резултата, но Бирсент Карагерен пропусна

По материала работи: Ставри Таргов
България се бори мъжки, но склони глава – 3:0 в контрола на "Стад дьо Франс"

Франция победи България с 3:0 на "Стад дьо Френс" в контролна среща, която беше генерална репетиция за световните шампиони преди началото на Евро 2020.

Футболистите на Ясен Петров се бориха мъжки срещу един от най-силните отбори в света, С гол на Антоан Гризман през първото полувреме и два на Оливие Жиру в края на мача французите стигнаха до очакван успех.

Това бе трета поредна контрола за България в рамките на осем дни. Преди това нашите завършиха наравно срещу Словакия (1:1) и загуби от Русия (0:1). Селекционерът на "петлите" Дидие Дешан пък пусна най-силния си състав в началото.

В началото на срещата нашите стояха добре на терена и се защитиха умело. Първият по-сериозен удар от Франция дойде в 11-ата минута, когато Бензема стреля по земя покрай вратата. Малко след това Даниел Наумов направи хубаво спасяване след шут на Мбапе.

В 27-ата минута Даниел Наумов направи второто си впечатляващо спасяване след нов удар на Мбапе.

В 29-ата минута Франция поведе в резултата с голяма доза късмет. Удар на Мбапе рикошира в Турицов и последва странична ножица на Антоан Гризман, а след това и нов рикошет от главата на Ивайло Чочев за 1:0.

В 38-ата минута Карим Бензема напусна принудително терена след контузия в бедрото.

Секунди след това Даниел Наумов направи ново фантастично спасяване. Мбапе финтира двама защитници и намери Гризман, който не успя да преодолее българския страж със силен удар. В 44-ата минута и Жиру пробва рефлекса на Наумов, но отново без успех.

В началото на второто полувреме Наумов отново се прояви, спасявайки фалцов удар на Мбапе. Честите смени накъсаха играта, а Мбапе имаше няколко шанса да покачи резултата, но не бе достатъчно точен.

В 79-ата минута България имаше златен шанс да изравни резултата. След добра работа на Димитър Илиев и Бирсент Карагерен по фланга последният имаше перфектна позиция за стрелба, но топката мина до гредата.

В 83-ата минута. Оливие Жиру изпревари защитниците след остро центриране на Бенжамен Павар и отклони топката във вратата за 2:0.

В последната минута на редовното време Франция стигна до трето попадение. Бен Ядер намери Жиру и той вкара второто си попадение, съобщи "Монитор".

Коментари

Новини Варна