IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Спорт
13:45 | 12 юни 2021
Обновен: 22:53 | 25 април 2024

Мъжкият ни национален отбор по хандбал тренира във Варна

Подготвя се за участие в турнира IHF/EHF Trophy

По материала работи: Ставри Таргов
Мъжкият ни национален отбор по хандбал тренира във Варна

Мъжкият ни национален отбор по хандбал тренира във Варна от началото на седмицата. Селекцията на треньора Чавдар Чернев се подготвя за участие в турнира IHF/EHF Trophy, който ще се проведе през следващата седмица, от 14 до 19 юли, в Тбилиси (Грузия).

Проявата замества IHF Men’s Emerging Nations Championship, който трябваше да се състои през април, но заради пандемията от COVID-19 беше отменен. За да бъдат осигурени повече международни срещи на т.н. развиващи се хандбални нации, Международната федерация по хандбал (IHF) влезе в партньорство с Европейската (EHF) и резултатът е турнирът IHF/EHF Men’s Trophy 2021 в Тбилиси.

В състезанието ще вземат участие шест отбора, които са разпределени в две предварителни групи. Нашият тим ще играе в група „А“ с Кипър и Андора. В група „Б“ са домакинът Грузия, Азербайджан и Молдова.

Турнирът IHF/EHF Men’s Trophy 2021 ще замени първата фаза от квалификациите за Европейското първенство за мъже през 2024-та. Първите три отбора в крайното класиране ще продължат към т.н. Relegation round и ще имат шанс да се класират в основната фаза на квалификациите за шампионата на Стария континент.

Селекционерът на представителния ни тим Чавдар Чернев е включил в състава 14 състезатели. Звездата на отбора – състезаващият се във френската Стар лига Светлин Димитров, не участва в лагера и ще пристигне директно в Грузия, тъй като има мач със своя „Шартр“ срещу „Истр“.

Останалите избраници на Чернев за двубоите в Грузия са Кристиян Василев (Cercle Sportif Vésulien Haute-Saône, Франция), Ивайло Костов, Теодор Добрев, Георги Атанасов, Димитър Грозев и Кирил Савов от шампиона „Шумен 61“, Йордан Попов и Димитър Стоянов от състава на „Спартак“ (Варна), Владислав Йоргов и Михаел Иванов от „Локомотив“ (ГО), Емил Иванов (Добруджа), Николай Нейчев (Пирин 64) и Преслав Станчев (Осъм). Водач на отбора е Георги Андреев, помощник треньор е Димитър Асенов, а лекар на тима – Юри Золотаревски.

Отборът ни лети за Грузия в неделя, а в понеделник излиза в първи мач срещу състава на Кипър. В сряда играем срещу Андора. При заемане на едно от първите две места в групата тимът ни ще участва на полуфиналите в петък (18 юни), а битката за медалите е в събота (19 юни).

Коментари

Новини Варна