IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Спорт
09:00 | 13 юни 2021
Обновен: 08:52 | 14 април 2024

Белгия победи Русия с 3:0

Два гола отбеляза Лукаку

По материала работи: Ставри Таргов
Белгия победи Русия с 3:0

Футболистите на Белгия победиха с класическото 3:0 отбора на Русия в Санкт Петербург в мач от втора група на Европейското първенство, който до самото начало не беше ясно дали ще се състои предвид извънредната ситуация с Кристиан Ериксен в Копенхаген. В герой за белгийците се превърна Ромелу Лукаку, който още в 10-ата минута откри головата си сметка за шампионата за 1:0.

Адекватен отговор от страна на домакините не последва, а изнервената игра доведе до сблъсък между Кузяев и Кастан, в резултат на което се наложи да напуснат терена, а на тяхно място влязоха Денис Черишев и Тома Мюние.

Именно той само няколко минути след появата си на терена удвои резултата след прецизно центриране на Торган Азар и неуверена намеса на руския вратар, който му сервира топката на крака за второто попадение в 34-ата минута.

В самият край на мача Лукаку за втори път порази вратата на Шунин, за да оформи крайното 3:0, с което осигури комфортна стартова преднина за отбора си във втора група, съобщи БНР.

Коментари

Новини Варна