IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Спорт
09:15 | 13 юни 2021
Обновен: 05:48 | 26 април 2024

Футболист получи инфаркт на мач на европейското (Видео)

Това стана по време на срещата Дания - Финландия

По материала работи: Ставри Таргов
Футболист получи инфаркт на мач на европейското (Видео)

 

 

Финландия победи Дания с 1:0 в най-драматичния мач на европейското, който предварително бе определен като един от най-безинтересните на първенството.

Двубоят бе прекъснат в края на първото полувреме заради драмата с капитана на датчаните Кристиан Ериксен. Той получи инфаркт на терена в края на първото полувреме. Играчът на "Интер" се свлече на терена, след като топката бе отправена към него от тъч.

Съдията Антъни Тейлър веднага спря мача и повика лекарите. Ериксен бе интубиран на терена и изнесен на носилка, обграден от съотборниците си. Всички ридаеха, като повечето от зрителите помислиха, че има фатален край.

След около 30 минути УЕФА съобщи, че Ериксен е стабилизиран в болница. Фотограф на Ройтерс запечата негов поздрав към съотборниците му на терена. И цяла Европа си отдъхна от ужаса.

Подобен инцинент никога не бе се случвал на европейско първенство в 61-годишната му история.

Въпреки трагедията двубоят бе доигран по искане и на двата отбора. В 62-ата минута Йере Уронен намери перфектно Жоел Пахюнпало и играчът на "Юнион" (Берлин) откри.

Драмата достигна своя връх в 74-ата мин, когато английският рефер Антъни Тейръл даде дузпа за датчаните. Вратарят на Финландия Лукаш Храдецки обаче хвана удара на Пиер-Емил Хойберг.

Заради забавянето мачът се засече с двубоя Белгия - Русия в Санкт Петербург. При първия гол Ромелу Лукаку изпрати своите най-добри пожелания за съотборника си в "Интер". "Оправяй се Кристиан", чу цяла Европа по камерата на стадиона.

Поянпало направи и уникален жест на спортсменство при гола, като отказа да го празнува. "Днес резултатът е най-нищожното нещо на терена", заяви той след победата на своите, съобщи "24 часа".

Коментари

Новини Варна