IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Спорт
09:40 | 14 юни 2021
Обновен: 13:47 | 24 април 2024

Ериксен отправи послание към феновете от болницата. Как е?

Сълзите на Сабрина: Съпругата на Ериксен си помислила, че той е починал на терена

По материала работи: Слав Велев
Ериксен отправи послание към феновете от болницата. Как е?

Датчанинът Кристиан Ериксен отправи послание към феновете от болницата в Копенхаген, където бе настанен след ужасяващия инцидент, който преживя по време на мача с Финландия на Европейското първенство по футбол, предаде Bulgarian ON AIR

Мениджърът на Ериксен е разпространил думите му: Благодаря, няма да се предам. Сега се чувствам по-добре, но искам да разбера какво се случи с мен. Искам да изразя благодарност към всички за това, което сториха за мен. 

29-годишният полузащитник на италианския "Интер" падна на тревата и беше спасен благодарение на бързата реакция на медицинския екип. 

Съобщава се за претърпян сърдечен арест, но предстоят и допълнителни изследвания на футболиста.

Сърцето на Кристиан Ериксен е било спряло за секунди. Това потвърди лекарят на датския национален отбор Мартен Босен на пресконференция, предаде "24 часа". "Колко близко бяхме. Беше си отишъл... Сърцето заработи след първия удар от дефибрилатора... Значи бяхме на косъм", отговори той на въпрос колко близко до смъртта е бил Ериксен до смъртта. Босен разкри, че все още няма никаква причина за инцидента. "Всичките му резултати, макар и предварителни, са идеални. Но работата продължава. Никой от нас не знае причината за инцидента", допълни лекарят. Наставникът на Дания Каспер Хюмланд заяви, че е говорил с полузащитника на "Интер". "Каза ми, че не помни много и веднага каза, че повече се интересува за нас. Как сме, оправили ли сме се от шока. Типичен Кристиан. Но беше хубаво да видя усмивката му", заяви селекционерът. Съпругата на Ериксен Сабрина пък помислила мъжа си за мъртъв. Това разкри легендарният вратар на Дания Петер Шмайхел, който говорил със сина си Каспер. Точно Каспер и Симон Кяер бяха първите, които се втурнаха да успокояват майката на две деца.

"Това трябва да са най-лошите два часа в живота ми във футбола", сподели Шмайхел-старши по радио BBC5. "Никаква информация. Просто гледах реакцията на играчите. Случи се недалеч от местата на съпругите на играчите и заради това Сабрина толкова бързо слезе от трибуните. Говорих с Каспер. Той отишъл при нея, за да й каже, че Кристиан диша. Тя наистина е вярвала, че го е загубила", заяви Петер Шмайхел.

"Ужасни минути, никаква информация. Наблюдавахме играчите. Това се случи не много далеч от мястото, където бяха разположени всички съпруги на играчите. Разбира се, Сабрина веднага видя случващото се и нахлу на терена. Видях и сина ми, който тичаше към нея, за да ѝ каже, че Кристиан диша, тъй като тя си мислеше, че е починал", коментира пред BBC Radio Five Live Петер, чийто син е Каспер Шмайхел - един от малкото играчи, които запазиха самообладание по време на ужасяващата гледка.

Сабрина и Ериксен имат две деца - момиченце, родено през декември м.г., както и син, който е роден през юни 2018 г.

А двамата започнали да се виждат през 2012 г., когато Ериксен играеше още за "Аякс", а в момента двойката живее в Милано.

Коментари

Новини Варна