IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Спорт
14:15 | 7 юли 2021
Обновен: 05:18 | 14 май 2024

Никола Петров: Гордея се с успеха на Дениел Нанков на европейското по плуване в Рим!

Лъвовете плуваха много силно и се класираха четвърти

По материала работи: Ставри Таргов
Никола Петров: Гордея се с успеха на Дениел Нанков на европейското по плуване в Рим!

Гордея се с Дениел Нанков! Бори се мъжки, даде всичко от себе си! Никола Петров: Гордея се с успеха на Дениел Нанков на европейското по плуване в Рим! в Рим Никола Петров, личен треньор на варненеца в ПСК „Черно море“. Квартетът на България се състезава в състав: Дениел Нанков, Йосиф Миладинов, Калоян Левтеров и Петър Мицин.

Лъвовете плуваха много силно и се класираха четвърти, като спряха хронометрите на 3:20,86 мин. Времето е нов национален рекорд за мъже и юноши (трима от плувалите са на по 18 г., рекордите за старша за до 17 г., но шампионатът е отложен с година).

Шампион е Русия с 3:19,66 пред Румъния 3:19,93 и Полша 3:19,96.

„Повод за гордост, надежда и класа е четвъртото място на България сред най-добрите млади състезатели в Европа на континенталното младежко първенство в Италия! Въпреки несгодите, малшанса и фактът, че Дениел отпътува със здравословен проблем, той се бори мъжки – на 100 % и даде максимума от себе си“, коментира личният треньор на варненския плувец. Той и всички съотборници на Нанков от плувния шампион ПСК „Черно море“ поздравиха квартета.

„Тези мигове и упоритият труд, който ги съпътства, са доказателство, че мечтите, за които всеки ден се борим заедно, стават реалност“, добави развълнуваният треньор на Дениел Нанков. И изрази надежда, че успехите ще съпровождат българското плуване на престижни форуми и занапред.

„Стискам ви палци и пожелавам успех и лека вода на Калина Николаева и Жанет Ангелова!“, обобщи наставникът.

Коментари

Новини Варна