IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Спорт
16:40 | 10 юли 2021
Обновен: 19:04 | 24 април 2024

Българските девойки спечелиха втората групова фаза на Европейското по плажен хандбал във Варна

Момичетата на треньора Тефик Парафитов пребориха и Словения

По материала работи: Ставри Таргов
Българските девойки спечелиха втората групова фаза на Европейското по плажен хандбал във Варна

Снимка Sportsphotographers

Националният ни отбор по плажен хандбал за девойки спечели втората групова фаза за разпределяне на местата от 9 до 15 на Европейското първенство по плажен хандбал във Варна. След успеха над Румъния момичетата на треньора Тефик Парафитов пребориха и Словения с 2:0 (17:15, 15:12).

„Словения е подготвен отбор. Успяхме да ги разгадаем и се радвам, че момичетата съумяха да им противодействат“, каза треньорът на девойките Тефик Парафитов.

Юношите ни пък надвиха Холандия с 2:0 (24:20, 30:29), след което обаче отстъпиха от Гърция след дузпи в изключително оспорвана среща и съдийски подаръци за противника. Нашите взеха първата част с 15:14, но отстъпиха във втората с 15:17.

„Треньорът на гърците непрекъснато провокираше съдиите. През целия мач гръцките състезатели правеха по 4 крачки и отбелязваха голове, което не е нормално и не е редно. Но факт е, че загубихме“, заяви наставникът на юношите Самет Муртазали.

Той коментира и победата ни над Нидерландия:

„Играхме с хъс и желание. Разузнахме внимателно как играят противниците, момчетата изпълниха указанията и резултатът дойде“, каза Мортазали след мача с Нидерландия.

След загубата от Гърция, юношите продължават борбата за местата от 13 до 15.

Днес рожден ден празнува дамата в българския организационен комитет на EHF Beach handball EURO 2021 Кристияна Блажева. Тя беше изненадана от българския офис на първенството с букет по повод празника, връчен ѝ от президента на БФ Хандбал Росен Добрев.

 

Коментари

Новини Варна