IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Спорт
15:30 | 12 юли 2021
Обновен: 06:33 | 28 март 2024

България застава на пътя на Италия към изравняването на световен рекорд

"Лъвовете" ще опит да спрат победната серия на възпитаниците на Антонио Конте

По материала работи: Слав Велев
България застава на пътя на Италия към изравняването на световен рекорд

Снимка: БФС

Първият официален мач на Италия като европейски шампион ще бъде срещу националния отбор на България.

На 2 септември от 21:45 часа българско време победителите от УЕФА Евро 2020 посрещат "лъвовете" на Ясен Петров в квалификация за Мондиала в Катар догодина, която ще се играе на "Стадио Артемио Франки" във Флоренция, пише БНТ.

Снощи тимът на Роберто Манчини триумфира с втората си европейска титла, след като във финала "Уембли" победи Англия с 3:2 след изпълнение на дузпи, а редовното време и продълженията завършиха при резултат 1:1.

До момента "Скуадра адзура" е с пълен актив от точки в квалификационна група "C" за Световното през 2022 г. и води в класирането с 9 пункта след с три победи от три мача, включително и успех с 2:0 над България на Националния стадион "Васил Левски" на 25 март тази година.

От своя страна, възпитаниците на Ясен Петров имат една спечелена точка от три мача и заемат предпоследното четвърто място в групата.

По този начин България ще има шанса да спре Италия по пътя ѝ към изравняването на рекорда на Бразилия и Испания от 35 поредни мача без допусната загуба. След вчерашния си триумф на УЕФА Евро 2020, "Адзурите" вече са в серия от 34 мача без да познават вкуса на загубата, което е абсолютен рекорд за страната.

Коментари

Al zl p 2o11g ot 80g ( преди 2 години )
Vyyyr zl pqs mai g be6kov varn radia xanjiva net dobti areee sfqqqqqt.,
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 1 rate up comment 0
анонимен ( преди 2 години )
"Застава на пътя" звучи някак...неуместно.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 1 rate up comment 0
Новини Варна