IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Спорт
16:30 | 28 юли 2021
Обновен: 04:52 | 26 март 2024

Пълен провал и днес за българските олимпийци в Токио

Поредна порция родни спортисти си заминават безславно от Япония

По материала работи: Слав Велев
Пълен провал и днес за българските олимпийци в Токио

Поредн ден на провали за българските олимпийци на игрите в японската столица Токио. До момента България има само един сребърен медал на Антоанета Костадинова.

Линда Зечири допусна втора загуба

34-годишната бадминтонистка не успя да се противопостави на датчанкана Мия Бличфелд и падна с 0:2 гейма в мач, продължил едва 29 минути.

За разлика от първия си двубой в група “I” срещу Уенди Хсуан-Ю, днес българката бе далеч от най-добрите си стандарти на игра. И докато в първия гейм все пак опитваше да оказва някаква съпротива и загуби с 21:10, то във втория Линда като че ли окончателно се предаде и спечели едва 3 точки - 21:3.

Така Зечири вече окончателно загуби шансове за продължаване напред в олимпийската надпревара и ще трябва да си стегне багажа от Токио. Тя завърши на последната трета позиция в група "I" с две поражения в двата си мача. Бличфелд спечели първото място с два успеха и продължава на осминафиналите.

Епитропов завърши участието си в Токио

Любомир Епитропов завърши достойно дебютното си участие на Олимпийските игри в Токио. Българинът, който вчера се класира за полуфиналите на 200 метра бруст с нов национален рекорд от 2:09.68 минути, не успя да намери място сред най-добрите осем в дисциплината си след 2:10.33 минути. В крайното класиране на 200 метра бруст в Токио 22-годишният плувец от Велико Търново зае 15-о място. 

С най-добро време във финала влезе Айзък-Стаблети Куук (Австралия) с 2:07.35 минути.

Полуфиналът на Епитропов беше първи за България в плуването на форум под петте преплетени кръга от Пекин 2008, когато Михаил Александров се нареди 11-и на 100 метра бруст. 

Това е и най-големият успех в спортната кариера на възпитаника на Николай Вакареев до момента, а 2021 г. е най-силната година за него. По-рано през сезона той беше полуфиналист и на Европейското първенство в Будапеща. 

Още трима български плувци трябва да стартират в японската столица до края на Игрите. По-късно днес Калоян Левтеров участва на 200 метра гръб, а утре Йосиф Миладинов и Антъни Иванов скачат в басейна на 100 метра бътерфлай. 

Плувецът Калоян Левтеров приключи участието си в Токио

Калоян Левтеров не успя да преодолее сериите на 200 метра гръб и приключи участието си на Олимпиадата в Токио, предаде gong.bg.

18-годишният талант остана последен във втора серия с 1:58.96 минута и не успя да се доближи до собствения си национален рекорд в дисциплината, който е 1:56.57. Постижението от 1:58.96 отреди 24-о място в крайното класиране на 200 метра гръб за българина.

Плувците ни Калоян Левтеров и Диана Петкова не се класираха на 1/2 финал в Токио

Най-бърз в сериите бе британецът Люк Грийнбанк с 1:54.63 минута. Олимпийският шампион на 100 метра гръб в Токио Евгений Рилов е втори в пресявките с 1:56.02.

Божидар Андреев остана пети в състезание със световен рекорд

Българският щангист Божидар Андреев остана на пето място на Олимпиадата в Токио в категория до 73 килограма.

Надеждата ни за медал в този спорт направи само три успешни опита от общо шестте и с това нямаше шанс да се нареди сред призьорите в дисциплината.

Безапелационен шампион стана китаецът Ши Жион, който подобри световния рекорд в двубоя, вдигайки общо 364 килограма и подобрявайки своето върхово постижение.

Европейският шампион Божидар направи наглед лесен опит на 150 килограма. Във второто си излизане не успя да преодолее тежестта от 154 килограма. При третото прояви характер и успя да вдигне тази тежест в изхвърлянето. Това го остави на четвърта позиция след първата част от надпреварата.

В изтласкването Божидар започна с успешен опит на 184 килограма, макар че имаше сериозни затруднения. За жалост обаче не успя да се поздрави с успешен опит на 189 килограма. При третия си опит треньорите му заложиха 190 килограма, но Андреев избърза с изтласкването и не успя да се възползва от шанса си. Така сборът му остана 338 килограма.

Среброто отиде за Рубен Майора от Венецуела, който вдигна 156 килограма и 190 килограма - общо 364.

Бронзът е Рахмад Абдулах с 343 кг. Албанецът Брикен Каля също завърши пред Андреев с 338, но 1 кг повече в изхвърлянето.

Последният олимпийски медал на България във вдигането на тежести остава този на Милка Манева от Игрите в Лондон през 2012 година. При мъжете последното отличие е на Милен Добрев в Атина от 2004-а.

На август на сцената в Токио ще се качи и другият български представител - Христо Христов. Световният шампион за младежи от Ташкент ще участва в категория до 109 килограма.

Коментари

Новини Варна