IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Спорт
08:30 | 3 август 2021
Обновен: 13:19 | 23 април 2024

Докъде стигат амбициите на Черно море през новия сезон

По материала работи: Слав Велев
Докъде стигат амбициите на Черно море през новия сезон

Сезонът в efbet Лига вече започна, което значи, че е време и за всеки отбор да види за какво точно ще се бори през настоящата кампания. Някои открито вече са заявили мераците за титлата – става дума, естествено, за Лудогорец и ЦСКА. Други, от своя страна, ще искат със зъби и нокти да избегнат изпадането във Втора лига – Пирин, Локо София, Ботев Враца и др. Има и една средна категория, която ще се цели в място в челната 6-ца, а защо не и в място в евротурнирите. Ако искате да се възползвате от специалния Сезам бонус, то ви е нужна единствено една регистрация. В следващите редове ще опитаме да направим анализ на варненския гранд Черно море и неговите амбиции.

През миналия сезон „моряците“ изживяха противоречиви дни, след като редуваха силни представяния с доста слаби такива. Това, в крайна сметка им изяде главата по пътя към намирането на място в топ 6, а в последствие се оказа и фатално в плейофния бараж за последната евроквота срещу Арда Кърджали. Момчетата на Илиан Илиев определено страдаха от синдрома на многото пропуснати положения пред противниковата врата, въпреки че цялостно стояха доста добре на терена в повечето си мачове. За по-предно класиране през този сезон обаче тези шансове ще трябва да се превърнат в попадения.

Да погледнем и с каква селекция ще разполага Илиев, за да се опита да подобри миналогодишното седмо място в класирането. Сред досегашните входящи трансфери определено личат имената на Живко Атанасов, който дойде като свободен агент от Левски, както и на Фоде Гираси, който ще подсили атаката на варненци. Атанасов ще замени напусналите Стефан Станчев и Емил Янчев в защитата на Черно море, докато Гираси идва с визитката на юноша на Марсилия, със сериозен стаж по френските терени, особено в Лига 2. Описван е като остър атакуващ футболист, така че феновете на „моряците“ може да очакват интересни неща от този играч.

Да погледнем обаче и изходящите трансфери на клуба. Вече споменахме за Станчев и Янчев, които напускат като свободни агенти, като към тях може да прибавим стрелецът Исмаил Иса и дефанзивния играч Мирослав Енчев. Иса играеше важна роля доскоро за Черно море, но неубедителните му изяви през миналия сезон явно не са били достатъчни за нов договор. Най-голямата новина обаче е свързана с продажбата на талантливия син на Илиан Илиев – Илиан Илиев-младши, който отиде за 300 хиляди евро в кипърския гранд Аполон Лимасол. Изглежда, че няма да е лесно да се запълни дупката в атакуващ план, въпреки че непременно ще бъде взет заместник.

В общи линии гореописаните факти ни подсказват, че Черно море отново ще е сред тимовете, борещи се докрай за място в челната шестица. Турнирът за Купата на България също изглежда като цел пред клуб и възможност за излаз към Европа. Тимът обаче не може да се каже, че се е подсилил спрямо предишната кампания, така че надеждата за Илиан Илиев и неговия щаб ще се крие в това да бъдат реализирани повече от създадените шансове и да бъде подобрена домакинската форма. Повечето победи на негостоприемния стадион „Тича“ са предпоставка за стабилно класиране в топ 6.

Новини Варна