IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Спорт
15:49 | 3 август 2021
Обновен: 11:55 | 27 март 2024

Откраднаха ни медала! Съдийска тесла за Христо Христов в Токио

Варненецът остана пети, а можеше да вземе бронза

По материала работи: Слав Велев
Откраднаха ни медала! Съдийска тесла за Христо Христов в Токио

Снимка: Getty Images

Сериозен съдийски ущърб за българския щангист Христо Христов на Олимпийските игри. Варненцът се справи с 222 кг, но опитът бе разгледан и изключително спорно в крайна сметка не бе зачетен. Двубоят на Христо е 408 кг. "Почувствах се ограбен! Няма нужда да коментирам", заяви младият варненец. Това е "грабеж", заяви Христов и обяви, че излиза в почивка.

Първоначалната му заявка бе за двубой от 410 кг. Той е актуален световен шампион за младежи до 20 години в категорията до 109 кг. Христов е единственият ни представител в Токио в тази категория.

Първоначално Христо Христов бе заявил първи опит от 183 кг, но впоследствие бе променен на 185 кг.

ПЪРВИ ОПИТ: Христов започна уверено със 185 кг. Опитът не бе напълно чист, но и се забеляза, че има възможности и за по-големи тежести.

ВТОРИ ОПИТ: Христов се справи и със 189 кг, което е лично негово постижение на състезания.

ТРЕТИ ОПИТ: Българинът не се справи със 192 кг, като пренесе тежестта твърде назад и нямаше как да се възстанови. След първото движение Христо Христов е 3-ти с резултат от 189 кг. Пред него са Акбар Джураев от Узбекистан със 193 кг и Симон Мартиросян със 195 кг.

Христо Христов се справи с 222 кг, но опитът бе разгледан и изключително спорно в крайна сметка не бе зачетен. Двубоят на Христо е 408 кг!

Акбар Джураев на 21 години от Узбекистан взе златото. Симон Мартиросян остана втори, а латвиецът трети.

Коментари

Новини Варна