IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Спорт
14:45 | 5 август 2021
Обновен: 23:28 | 3 май 2024

Ивет Горанова продължава на финал в каратето

Младата каратистка може да стане първата златна олимпийска шампионка по карате в света

По материала работи: Слав Велев
Ивет Горанова продължава на финал в каратето

Снимка: Ройтерс

Българката Ивет Горанова е на крачка от спечелването на първи златен медал за България от олимпийските игри в Токио. Това ще бъде историческа победа, защото ще бъде първи златен медалист в дебюта на каратето, като олипийски спорт. Така страната ни има вече четири отличия от игрите в "Страната на изгряващото слънце", като остава да разберем Горанова дали ще се окичи със злато или сребро.

В кумите, категория до 55 килограма тя спечели на старта в група А срещу тайванката Вен Цююн.

Във втория двубой Ивет се изправи срещу 33-годишната туркиня Серап Озчелик и я победи. Първата точка беше за съперничката, но българката бързо направи ипон и поведе с 3:1. След вазари за нея стана 5:1, което беше и крайният резултат.

В заключителния двубой Горанова надигра и Сара Бахманяр от Иран с 5:2. Плевенчанката поведе с 2:0 точки сред две оценки юко, съперничката изравни, но Ивет продължи да печели точки и заслужено победи.

На полуфинала след Ивет Горанова се би Бетина Планк от Австрия. 21-годишната плевенчанка поведе с 2 на 0, последва нова точка за българката, но малко след това австрийката получи 3 точки от ипон, но се съвзе бързо и поведе отново с точка 8.8 сек. преди края.

Коментари

Иван8ог ( преди 2 години )
rate down comment 1 rate up comment 0
Новини Варна