IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Спорт
08:36 | 7 август 2021
Обновен: 23:12 | 25 април 2024

Фантастична Стойка Кръстева донесе втори златен медал от Токио

Българката победи категорично Бусе Наз Чакъроглу на финала

По материала работи: Слав Велев
Фантастична Стойка Кръстева донесе втори златен медал от Токио

Кадър: БНТ3

Стойка Кръстева донесе втори златен медал за България от игрите в Токио. Това е първо подобно отличие за българския женски бокс. Българската боксьорка се изправи срещу туркинята Бусе Наз Чакъроглу на финала в категория до 51 в боксовия турнир на летните олимпийски игри в Токио. 

До този момент двете са се срещали два пъти и имат по една победа.

Първи рунд

Битката започна с десен прав от българката, който бе веднага контриран от нейната съперничка. Чакъроглу вкара добро кроше, на което Петрова отвърна с удари в тялото и десен прав. Отлично ляво кроше също попадна в главата на туркинята, но тя успя от своя страна да вкара мощен десен прав.

Рундът бе напълно равностоен, като туркинята залага на контраигра, докато Кръстева се впуска в повече атаки. В края тя успя да пласира хубава серия. Реферите отсъдиха изцяло в полза на Кръстева първия рунд. 

Втори рунд

Нашето момиче започна с добър ляв прав, докато нейната съперничка бе принудена да се втурне в атака, след като загуби първата част. Тя дори си позволи забранени удари с вътрешната част на ръкавиците. Българката изпозлва предимството от първия рунд и действа по-спокойно, пласирайки добри прав. Чакъроглу отвърна с добра комбинация, на която нашето момиче отвърна подобаващо с прав и кроше.

Стойка контрира отлично ляво кроше на туркинята, а рундът отново бе равностоен. В последните секунди имаше сериозна размяна на удари, след като Чакъроглу е принудена да рискува.

Вторият рунд е отново е в полза на нашето момиче. Четири от съдиите отсъдиха в полза на Кръстева!

Трети рунд

Туркинята можеше да победи единствено с нокаут. Българската боксьорка обаче отново доминираше, пласира достатъчно удари още в първата минута, за да откаже от всякаква надежда своята съперн

Коментари

Новини Варна