IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Спорт
13:15 | 7 август 2021
Обновен: 12:18 | 2 май 2024

Край на сагата! Меси отива в ПСЖ

Мбапе: Аз или той!

По материала работи: Слав Велев
Край на сагата! Меси отива в ПСЖ

Край на сагата! Меси отива в ПСЖ. "Преговорите официално приключиха", заяви Халифа бин Хамад Ал-Тани.

Преговорите между аржентинската мегазвезда Лео Меси и френския Пари Сен Жермен бяха обявени за успешно приключени. Това обяви с публикация в Туитър братът на собственика на парижани Тамим бин Хамад Ал-Тани, предаде "Gol.bg".

“Преговорите официално приключиха. Решението ще бъде обявено по-късно”, написа Халифа бин Хамад Ал-Тани. Разговорите са били кратки. На 5 август стана ясно, че Меси няма как да продължи кариерата си в Барселона заради финансовите регулации на Ла Лига.

Баща му Жорже, който е и негов агент, е потърсил веднага контакт с парижани и е преговарял директно с президента на клуба Насел Ал-Хелаифи. Желанието на самия Меси е било да отиде именно в ПСЖ, където ще играе заедно с добрия си приятел Неймар. Според неофициални информации аржентинецът ще подпише до 2024 година, като ще получава по 50 милиона евро на сезон.

Междувременно звездата на ПСЖ Килиан Мбапе има намерение да напусне, ако в Париж подпишат с Лео Меси. Това твърди журналиста Онурбия Рамос от AS.

Преминаването на шесткратния носител на Златната топка на "Парк Де Пренс" е практически завършено, след като стана ясно, че е невъзможно да остане в Барселона.

Мбапе вече е информирал шефовете си за решението и не е изключено да бъде продаден. Големият проблем пред ПСЖ е, че младата им звезда има договор само за още една година и от месеци не се вижда как той ще преподпише.

Името на френския национал от доста време е свързвано с Реал Мадрид, което пък ще е двоен удар по Барса. 

Още спортни новини четете на Gol.bg

Коментари

Новини Варна