IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Спорт
07:30 | 9 август 2021
Обновен: 01:48 | 26 април 2024

Топ реализаторите в Лига Европа на всички времена

По материала работи: Слав Велев
Топ реализаторите в Лига Европа на всички времена

Поредното издание на европейските клубни турнири започва съвсем скоро, което значи, че за всички грандове на футбола на Стария континент започва отново сгъстения цикъл, редуващ в себе си мачовете на домашната и международната сцена. Сред турнирите, които винаги привличат почитателския интерес, е Лига Европа. Вторият по сила европейски клубен турнир може да се превърне в още по-интересен за наблюдаване, след като форматът ще бъде променен през тази кампания. Основната промяна е във връзка с оставянето на клубове от по-големите футболни страни, за сметка на другите, които ще трябва да се надпреварват в третия по сила турнир – Лигата на конференциите. Ако искате да пробвате нюха и познанията си, за да посочите евентуалния победител от тазгодишното издание, то може да се насочите към сайта на betano, в който ще намерите многобройни интересни предложения.

В следващите редове ще върнем лентата назад, за да видим някои от най-силните голмайстори в груповата фаза и елиминациите на Лига Европа.

1. Радамел Фалкао

Колумбийският стрелец в днешно време спокойно може да се каже, че е позабравен от широката футболна аудитория, но статистиките показват големите му качества от близкото минало. Фалкао е печелил този турнир на два пъти, с екипите на Порто и Атлетико Мадрид, а головете, с които се е отчитал, достигат до впечатляващата кота от 30.

2. Аритц Адурис

Неостаряващият бивш стрелец на Атлетик Билбао също има някои страхотни спомени от втория по сила европейски клубен турнир. Въпреки че така и не успява да се домогне до трофея от надпреварата, Адурис ще остави името си в историята, след като в участията си с клуб е успявал да запише 26 попадения.

3. Мунас Дабур

Израелският голаджия има също много богат опит в турнира и бидейки само на 29 има време да застраши хората, които са над него в класацията. С екипите на Макаби Тел Авив, Ред Бул Залцбург, Севиля и Хофенхайм острието нанизва точно 24 попадения. Изданието на турнира през този сезон ще мине без негово участие.

4. Кевин Гамейро

Стигаме до името на още един първенец от турнира Лига Европа. Френският нападател успя да нацели златният период на Севиля в турнира, печелейки надпреварата заедно с андалусийци в три поредни години. А неговият принос към този успех не бива да се омаловажава – 22 попадения.

5. Александър Лаказет

Продължаваме с френските голаджии, които са оставили печата си в турнира. Лаказет стана изключителна част от тази надпревара, откакто е част от състава на Арсенал. Въпреки 22-те си попадения обаче до момента късметът не му се усмихва, за да помогне на „топчиите“ да вдигнат трофея.

6. Пиер-Емерик Обамеянг

Стрелците на Арсенал в списъка се допълват и от габонеца, който може да се похвали с абсолютно същото постижение като Александър Лаказет – 22 гола. Разликата е, че част от тези попадения са дошли и с фланелката на Лил, а и с тази на Борусия Дортмунд. Титлата и за Оба за момента обаче остава мираж.

7. Един Джеко

Последният почетен голаджия, който ще бъде отличен в този списък е именно Джеко. Босненецът се е изявявал в този турнир с екипа на Волфсбург, Манчестър Сити и Рома. Титлата и за него се оказва недостижима, но поне може да се утеши с вкарването на цели 21 попадения.

Новини Варна