IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Спорт
10:15 | 10 август 2021
Обновен: 23:15 | 25 април 2024

Сираци от цяла България идват на турнир по стрийт фитнес във Варна

Интегрират деца и младежи чрез спортна кампания "Ваканция без грижи"

По материала работи: Слав Велев
Сираци от цяла България идват на турнир по стрийт фитнес във Варна

Снимка: НССБ

Деца и младежи от страната ще вземат участие в тринадесетото издание на спортна кампания "Ваканция без грижи" във Варна. На 12 и 13 август в турнир по "Стрийт фитнес" ще се изявят деца и младежи от Варна, Пловдив, Стара Загора, Бургас, Карнобат и други населени места в страната, съобщо за ИА "Черно море" Слави Михайлов, председател на УС на Националното сдружение на сираците в България (НССБ).

Участниците в надпреварата ще се състезават в три категории: момчета до 16 г., момчета от 17 до 19 г. и момчета от 20 до 23 г. възраст, като турнира ще се проведе в двора на СУ "Св. Климент Охридски" в морската столица Варна от 14:00 часа на 12.08.2021г.. На 13 август гостите и жителите на Варна ще имат възможността зад Морско казино в морската градина да се научат на тънкостите в уличният стрийт фитнес от участниците в спортната проява. Целта на спортната кампания е да интегрира деца чрез спорта в неравностойно социално положение с връстници от семейна среда, да създават нови приятелства и да предложи алтернатива за уплътняване на свободното време на младите хора с полезни за тях дейности и да бъдат по често на спортните площадки, като спортуват активно. За поредна година спортната проява се организира с подкрепата на Дирекция "Спорт" на Община Варна. Желаещите да се запишат за участие в турнира могат да го направят и на място час преди старта на спортната надпревара, уточяват организаторите от Националното сдружение на сираците в България. 

Коментари

Новини Варна