IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Спорт
13:30 | 11 август 2021
Обновен: 09:30 | 16 май 2024

Българско участие сред съдиите и делегатите на Европейското първенство по хандбал във Варна

Шампионатът ще се проведе през следващата седмица

По материала работи: Ставри Таргов
Българско участие сред съдиите и делегатите на Европейското първенство по хандбал във Варна

Георги Дойчинов и Юлиан Горецов

Георги Дойчинов и Юлиан Горецов ще бъдат сред реферите, които ще ръководят срещите от Европейското първенство по хандбал за юноши до 19 години, на което един от градовете домакин е Варна.

Шампионатът ще се проведе през следващата седмица, от 16 до 22 август, в Двореца на културата и спорта. Българската съдийска двойка ще бъде една от четирите, които ще ръководят срещите от първенството. Останалите рефери са от Нидерландия, Гърция и Македония.

Българско присъствие ще има и сред делегатите на EHF. Те са общо петима на брой, а между тях е Делян Генчев. Колегите му са от Гърция, Косово, Швеция и Сърбия.

След изключително успешния шампионат на Стария континент по плажен хандбал, това е втората проява под шапката на EHF, на която БФ Хандбал ще бъде домакин в рамките на малко повече от месец. 

Седем отбора ще спорят за разпределението на отличията в M19 EHF Championship във Варна. В група „А“ са Чехия, Фарьорски острови и България, а в група „Б“ ще премерят сили Беларус, Словакия, Финландия и Латвия.

Програмата за срещите по дни и часове може да намерите на сайта на проявата – http://varna2021ehf.com/.

Коментари

Новини Варна