IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Спорт
15:30 | 11 август 2021
Обновен: 15:01 | 18 април 2024

Във Варна започва кампанията „Ваканция без грижи“

Целта е чрез спорт да се интегрират деца в неравностойно положение с връстниците им от семейна среда

По материала работи: Ставри Таргов
Във Варна започва кампанията „Ваканция без грижи“

Тринадесетото издание на спортната кампания "Ваканция без грижи" ще се проведе във Варна на 12-и и 13-и август. Целта на инициативата е чрез спорт да се интегрират деца в неравностойно социално положение с връстниците им от семейна среда и да се създадат нови приятелства, обясниха организаторите от Националното сдружение на сираците в България.

Деца и младежи от Варна, Пловдив, Стара Загора, Бургас и Карнобат ще вземат участие в турнир по стрийт фитнес. Състезанията ще се проведат на 12 август от 14 ч. в двора на СУ "Св. Климент Охридски". Надпреварата е в три категории: момчета до 16 г., момчета от 17 до 19 г. и момчета от 20 до 23 г. възраст.

Желаещите могат да се запишат за участие на място, час преди старта на инициативата. На следващия ден - 13 август, участниците ще покажат умения в уличния стрийт фитнес на алеята зад „Морско казино“ в Морската градина. Събитието се организира с подкрепата на Дирекция "Спорт" към община Варна и спонсори.

Коментари

Новини Варна